28.1 C
Koprivnica
Petak, 21. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Koprivnička gradonačelnica primila delegaciju Grada Arilja
K

Ne propustite

Gradonačelnica Vesna Želježnjak , u subotu 29. ožujka, u prostorijama Gradske uprave primila je delegaciju Grada Arilja iz Republike Srbije predvođenu načelnikom Zoranom Todorovićem. Prijemu su prisustvovali i potpredsjednik Gradskog vijeća Ernest Forjan i gradski vijećnik Radovan Knežević.

Uz kratko predstavljanje Koprivnice, gradonačelnica je  upoznala goste  sa  trenutno aktualnim aktivnostima i planovima u Gradu, a razgovaralo se i o daljnjem produbljivanju suradnje dvaju gradova.

O Arilju

Općina Arilje se nalazi u zapadnom dijelu Republike Srbije, u sastavu Zlatiborskog okruga. Smještena je između slivova rijeka Moravice, Velikog i Malog Rzava, na ukupnoj površini od 349 km2. Općina Arilje ima dobre veze sa većim privrednim, kulturnim i administrativnim centrima u Srbiji, naročito sa Užicem, Čačkom i Beogradom. Udaljena je od Beograda 195 km, Užica 38 km, Čačka 47 km.

Prema popisu stanovništva iz 2002. godine, u Općini Arilje živi 19.784 stanovnika, u 22 naseljena mjesta, od čega 6.744 živi u općinskom centru.

Ariljska privreda je pretežno proizvodno-prerađivačka, vrlo raznovrsna i nije usko specijalizirana, prilagodljiva je uslovima tržišta i sa povoljnom vlasničkom strukturom (završena privatizacija društvenog sektora). Dominantne privredne grane su poljoprivreda i prerađivačka industrija (tekstil, prerada drveta, metaloprerada). U regiji su poznati tekstilni proizvodi iz Arilja, sa zaštićenim žigom kvaliteta “Ariljski tekstil”.

Arilje je u svijetu prepoznatljivo po proizvodnji sitnog jagodičastog voća, naročito maline, pa se često naziva i svjetskom prijestolnicom maline.

Izvor: www.koprivnica.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

PERO BEND

VIDEO Učitelji škole u Pitomači osnovali bend i zasvirali na završnoj priredbi, poslušajte ih

U posljednje vrijeme sve je veći broj zanimljivih zborova i bendova koje čine različiti kolektivi. Nedavno smo razgovarali s članicama...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×