Koprivničke knjižničarke sudjelovat će na međunarodnoj konferenciji u Leipzigu

10:30h
0

Na poziv Zaklade za poticanje čitanja SR Njemačke Stiftung Lesen koprivničke knjižničarke Jasminka Vajzović i Danijela Petrić prisustvovat će međunarodnoj konferenciji „Prepare for Life! – Raising Awarness for Early Literacy Education” koja će se održati u njemačkom gradu Leipzigu od 12. do 14. ožujka 2013.


Konferencija o poticanju čitanja kod djece rane dobi okupit će oko 100 stručnjaka iz cijelog svijeta. Koprivničke će knjižničarke kao predstavnice Hrvatske u sklopu izložbe „Bookstart over the world” predstaviti projekt koprivničke knjižnice „Knjige za bebe”.

Radi se o projektu kojeg knjižnica provodi već više od 10 godina na području Koprivničko-križevačke županije tako da se u suradnji s koprivničkim rodilištem svim bebama i njihovim roditeljima poklanjaju paketi s „prvom” slikovnicom, edukativnim materijalima kako čitati djeci od najranije dobi i s pozivnicom za besplatno učlanjenje u knjižnicu s ciljem poticanja rane pismenosti.

Projekt se provodi po uzoru na engleski projekt Bookstart, a na izložbi će biti predstavljeni slični projekti koji se provode širom svijeta.

Sudjelovanje koprivničkih knjižničarki na ovoj konferenciji financijski su omogućili Goethe Institut Kroatien, njemačka organizacija „Bibliothek & Information Deutchland”(BID) i Koprivničko-križevačka županija.

čitam...