23.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 19. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
privremeno rješenje

Koprivnički ginekolozi u ispomoći Domu zdravlja Đurđevac, M. Hanžeković: Nadamo se da će povećanje plaća pridonijeti dolasku specijalista
K

Ginekolozi iz koprivničke bolnice dolaze dva puta tjedno u Đurđevac, a ostale zamjene odrađuje privatna specijalistička ordinacija doktora Muršića, kaže Hanžeković

Ne propustite

Hrvatskoj kronično nedostaje liječnika, no potrebno je pronaći rješenja kako građani ne bi ostali zakinuti za zdravstvene usluge.

Tu spada i đurđevački Dom zdravlja koji se bori s nedostatkom ginekologa, međutim sada je pronađeno rješenje za ginekološku ambulantu. Točnije, sve do pronalaska stalnog ginekologa.

U Đurđevac na ispomoć dolaze ginekolozi iz koprivničke bolnice, o čemu je više rekla ravnateljica Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije Mirjana Hanžeković.

– Kako nemamo stalnog ginekologa, odnosno ginekologinju odlučili smo u suradnji s koprivničkom bolnicom organizirati zdravstvenu zaštitu tako da ginekolozi iz bolnice dolaze dva puta tjedno u Đurđevac, a ostale zamjene odrađuje privatna specijalistička ordinacija doktora Muršića. Tako da u kombinaciji s njima pokušavamo ženama đurđevačkog područja osigurati dostupniju i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu – kaže Hanžeković.

Vrijedi istaknuti da je na isti način riješen problem nedostatka ginekologa u Križevcima.

– Tamo nedostatak pokrivaju ginekolozi iz koprivničke bolnice kao i doktor Muršić koji dolazi dva puta tjedno u Križevce – pojašnjava Hanžeković.

Ranije je u Đurđevcu zdravstvena zaštita žena bila osigurana tako da je uz doktora Muršića, u ispomoć dolazio doktor iz virovitičke bolnice koji je zbog privatnih razloga morao otkazati suradnju.

– Nadamo se da će povećanjem plaća specijalista u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, gdje su koeficijenti izjednačeni s koeficijentima u sekundarno zdravstvenoj zaštiti, odnosno u bolnici, da će to pridonijeti dolasku specijalista. Zasad nema odaziva, ali trenutno imamo na specijalizaciji tri specijalizantice koje trebaju završiti za dvije do četiri godine i nadamo se da ćemo popuniti taj kadar – poručuje Hanžeković.

Dodaje da su s naknadama za pojedine ordinacije u Križevcima javili specijalisti te su s njima u pregovoru.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

opg sretni breg

FOTO/VIDEO Jadranka i Slavko Lakuš udahnuli su staroj kleti novi život i pretvorili ju u mjesto iz snova u kojem svaka stvar ima svoju...

Odlazak u mirovinu za njih je bila mogućnost da se bave obiteljskom tradicijom. Nastavili su živjeti još bržim tempom...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×