15.1 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
DODJELA županijskih JAVNIH PRIZNANJA

Koprivnički mons. Leonard Markač dobit će nagradu za životno djelo, Dragutin Feletar postaje počasni građanin županije
K

Javna priznanja dodijelit će se 13. travnja na svečanoj sjednici povodom obilježavanja Dana Koprivničko-križevačke županije.

Ne propustite

Dnevni red današnje, 24. sjednice Županijske skupštine Koprivničko-križevačke sadrži i točku o dodjeli javnih priznanja. 

Nagradu za životno djelo dobit će mons. Leonard Markač iz Koprivnice, i to za zasluge u promicanju zaštite kulturne baštine kroz obnovu i očuvanje vrijednog sakralnog objekta crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u Močilama, za postignute zasluge u razvoju župne zajednice i stvaranju nove župe sv. Leopolda te za poticanje socijalne dimenzije kršćanske vjere kroz karitativni i humanitarni rad. Za nagradu, dobit će povelju posebne grafičke obrade i 15 tisuća kuna.

Dobitnici zahvalnica Koprivničko-križevačke županije primit će povelju i tri tisuće kune. Prvo, Matiji Vogrinčiću iz Đurđevca za unaprjeđivanje kvalitete življenja na području županije, uspješnu suradnju i promicanje ugleda županije, uspjehe u radu i postignute zasluge na promicanju očuvanja kulturne i jezične baštine podravskog kraja. Zatim, Križevačkom likovnom krugu za unaprjeđivanje kvalitete življenja, promicanje ugleda županije kroz razvijanje i promicanje likovne kulture i umjetničkog stvaralaštva, očuvanja likovne baštine, za uspjehe u radu s djecom kroz sekciju juniora te provedbe humanitarnih akcija. Ženskom košarkaškom klubu Podravac Virje za promicanje ugleda županije, ostvarene uspjehe u radu i postignute rezultate u ženskoj košarci, posebno na natjecanjima seniorki te u radu s kategorijama djevojčica i juniorki koje postižu odlične rezultate na državnom nivou. Dobrovoljno vatrogasno društvo Sveti Petar Orehovec je, također, jedan od dobitnika zbog unaprjeđivanja kvalitete življenja, uspješne suradnje i promicanja ugleda županije, za uspjehe u radu i postignute zasluge u promicanju dobrovoljnog vatrogasnog djelovanja i ostvarenih 111. godina postojanja. Posljednji, ne i manje važan, dobitnik županijske zahvalnice jest Ivica Blažeković iz Gole koji je, kao i ostali, unaprijedio županijski život, surađivao i promicao ugled županije te uspješno radio glede dobrovoljnog vatrogastva i humanitarnog rada.

Svečana sjednica, 663. rođendan Koprivnice // Foto: Matija Gudlin
Ivan Pal // Foto: Matija Gudlin
Tko su dobitnici nagrada za doprinos ugledu i promociji županije, a tko za iznimna postignuća?

Koprivničko-križevačka županija, nadalje, dodijelit će Nagrade za doprinos ugledu i promociji županije, uz koje ide povelja i nagrada od pet tisuća kuna. Udruga Peski-Art Đurđevac prvi je dobitnik zbog doprinosa ugledu i promociji glede likovne umjetnosti, očuvanja priznatih nematerijalnih kulturnih dobara, organiziranja izložbi i drugih manifestacija humanitarnog karaktera. Drugi je, pak, koprivnički profesor i predsjednik Gradskog vijeća Grada Koprivnice Ivan Pal. U obrazloženju stoji kako se među dobitnicima nalazi zbog doprinosa ugledu i promociji županije u kontekstu promicanja i razvoja sporta. Tu su i trenerski doprinos uspjesima ženskog rukometa te poticanje sporta kod djece vrtićke dobi stvaranjem jedinstvenog projekta Male sportske škole dobitniku. Podsjetimo, Pal je dobitnik nagrade Hrvatskog olimpijskog odbora za životno djelo Matija Ljubek u 2020. godini.

Foto: Ivan Balija
Učenici i mentor Mladen Parag iz đurđevačke Strukovne škole // Foto: Ivan Balija

Koprivnička Udruga Fun Station dobit će županijsku Nagradu za iznimno postignuće koje njoj, kao i ostalim dobitnicima iste, donosi posebnu povelju i pet tisuća kuna. Razlozi su iznimno postignuće u protekloj godini u vezi unaprjeđivanja izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih, kreativnih projekata, organizacije slobodnog vremena djece i mladih, rada s marginaliziranim skupinama djece i mladih te promicanju prava djece i mladih. Isto će za iznimno postignuće u 2020. godini na području unaprjeđivanja malog i srednjeg poduzetništva, kroz proširenje poslovanja i zapošljavanja novih radnika, čime je nastavljen kontinuirani rast obrta, dobiti Obrt za proizvodnju drvne ambalaže Koleks, obrtnice Ksenije Kolarević iz Đurđevca.

Akademik Dragutin Feletar postat će počasni građanin.

U kategoriji Nagrade za promicanje inovatorstva Marcel Kiepach dobitnici su 2.e i 3.d razred školske godine 2020./2021. Strukovne škole Đurđevac i njihov mentor Mladen Parag za doprinos napretku primjenjivih znanja i kreativnog izražavanja u području inovatorstva, automatike i robotike, mehanike, mehatronike i kreativne tehničke radionice. O njima smo, podsjetimo, pisali ovdje. Pripast će im, ponovno, posebna povelja i pet tisuća kuna.

Dragutin Feletar // Foto: Matija Gudlin

Akademik Dragutin Feletar postat će počasni građanin Koprivničko-križevačke županije te dobiti povelju uz kovanicu od zlata s županijskim grbom s jedne strane i likom zaštitnika sv. Marka Križevčanina s druge strane. Svojim je cjelokupnim znanstveno-istraživačkim radom u hrvatskoj i zavičajnoj (regionalnoj) historijskoj geografiji, ekonomskoj i industrijskoj geografiji, povijesti poduzetništva, ekogeografiji, hrvatskoj kulturnoj povijesti dao naročiti doprinos u razvitku civilnog društva i kulturnog života te je poticanjem popularizacije znanosti dao doprinos za daljnje djelovanje na razvoju, dobrobiti i ugledu županije, navode u objašnjenju.

Plakete župana dodijeljene su ravnateljici Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženki Vadli te Anti Tomasu i Dubravki Jaković.

Javna priznanja dodijelit će se 13. travnja na svečanoj sjednici povodom obilježavanja Dana Koprivničko-križevačke županije.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

4 NL BJ-KC-VT

Mladost i Podravac u derbiju susjeda na tablici, Molve traže oporavak nakon “šestice” protiv jakih Cvetkovčana

U 20. kolu 4. nogometne lige čekaju nas dva županijska derbija. Prvi se igra u subotu u Molvama protiv Mladosti...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×