25.4 C
Koprivnica
Nedjelja, 23. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Koprivnički natjecatelji uspješni u trekingu na Velebitu
K

Ne propustite

U sklopu Treking Lige koja svake godine organizira 12 orijentacijskih utrka po raznim krajevima Hrvatske i susjednih zemalja, od Papuka do Velebita, pa čak i Durmitora u Crnoj Gori te Sutjeske u BiH, prošlog vikenda održane je utrka na Velebitu, u Nacinalnom Parku Paklenica, i to u kategorijama od 100 km, 60 km, 27 km i 12 km.

I Koprivnica je imala svoje predstavnike. U kategoriji 60 km (ultra maraton) nastupili su Marko Jertec i Benyamin Vuk koji su postigli izuzetan rezultat te podijelili drugo mjesto stigavši na cilj za 11 sati i 18 minuta, dok je kao četvrti na cilj došao Stjepan Žagač s vremenom od 12 sati i 23 minute.

U utrci je bilo potrebno pretrčati „pola” Velebita uključujući i uspon na Sveto brdo visine 1751 m te proći kontrolne točke kao što su Mala Paklenica, Ivine vodice, Libinje, greben Velebita, Rujno, Velika Paklenica i po teškim vremenskim i terenskim uvjetima. Također, utrka je bila međunarodnog karaktera s obzirom da je velik broj natjecatelja bio iz čitave Europe.

U kategoriji od 27 km nastupili su Velimir Lukačin, Vilko Pavlović i Martina Maloča koja osvojila 13. mjesto u ženskoj kategoriji s vremenom od 6 sati i 27 minuta, dok je u kategoriji 12 km Valerija Mihac osvojila prvo mjesto i tako upisala drugu pobjedu za redom na Velebitu u ovoj kategoriji.

Treking je fizička aktivnost koja podrazumijeva kretanje na nogama: hodanje, planinarenje ili trčanje po najrazličitijim prirodnim terenima i vegetacijskim sustavima – planinama, brdima, otocima ili ravnicama, po označenim ili neoznačenim stazama, isključivo uz pomoć zemljovida, kompasa, propisane obavezne osobne opreme, vlasite hrane i vode i bez pomoći motoriziranih ili drugih sredstava kretanja – osim vlastitih nogu. Treking utrke su različitih dužina i mogu se održavati na najrazličitijim prirodnim predjelima, vremenskim uvjetima i godišnjim dobima.

Da je Treking liga okupljalište istinskih sportaša, vrhunskih rekreativaca izuzetne psiho-fizičke pripremljenosti svjedoči sve veća popularnost iste pa je tako ove godine je nastupilo preko 500 natjecatelja na velebitskoj utrci.

Detalje možete pogledati ovdje: http://www.treking-liga.com/

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Žalili se na presudu

KOPRIVNICA Digao kredit kako bi prijatelju posudio 15.000 eura, ovaj mu nije vratio ni cent – neće u zatvor?!

Jedan je Koprivničanac dao prijatelju u potrebi značajan iznos novca! Ovaj mu je na kraju ostao dužan 15.000 eura...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×