Koprivnički osnovci i sljedeće školske godine dobit će besplatne bilježnice

09:38h
0
Kristina Cvitić // Foto: Arhiva

Koprivničke osnovce i slijedeće školske godine na klupama će dočekati bilježnice. Projekt je to kojega u gradu provode već nekoliko godina jer se pokazalo da je komplet bilježnica kojega na dar na početku nove školske godine dobiva svaki koprivnički đak, dobrodošla pomoć ovdašnjim obiteljima. Tako su u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti počeli tražiti potencijalne partnere za financiranje ovog projekta, koje – s obzirom na gospodarsku krizu, vjerojatno neće biti lako naći.


Pročelnica Kristina Cvitić kaže:

– Pakete budemo ponudili, u vrijednosti od 10, 15, 20, 30 tisuća kuna. Proširit ćemo potragu za partnerima po cijeloj Hrvatskoj.

Tako je projekt besplatnih bilježnica jedna od stečenih koprivničkih privilegija koja opstaje upravo zahvaljujući krizi:

– Smatramo da na taj način ipak pomažemo roditeljima, a u doba ove krize mislim da je svaka pomoć dobrodošla. Naravno da smo tu da primamo sugestije i o drugačijem načinu pomaganja, da ćemo sve napraviti da pomognemo i na drugačiji način. Ali evo jedna mala pomoć u doba krize, mislim da nam svima treba.

Lani je besplatne bilježnice dobilo oko 2.600 koprivničkih osnovaca, a bilježnice koje su dobili koštale su dvjestotinjak tisuća kuna. Pročelnica Cvitić vjeruje da će tako biti i ove jeseni.

Izvor: www.radio-drava.hr 

čitam...