18.5 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
nema brijanja!

Koprivnički rukometaši postali županijski nositelji projekta Movember, mjeseca prevencije raka prostate, u akciju uključen cijeli klub
K

Izbor najboljeg brka biti će u zadnjem tjednu mjeseca studenog na Facebook stranici gdje će biti objavljen natječaj za izbor najboljeg brka te će se sudionici moći sami prijaviti. Najbolji brk biti će nagrađen  prigodnom nagradom.

Ne propustite

I ove godine članovi Rukometnog kluba Koprivnica-NOA sudjeluju u akciji nebrijanja kroz mjesec studeni kako bi dali podršku Hrvatskoj ligi za borbu protiv raka (HLPR) u podizanju svijesti oko raka prostate.

U brojnim zemljama svijeta mjesec studeni je posvećen prevenciji raka prostate i nazvan je Movember (brkati studeni) ili NoShave November (bez brijanja).

Ono što je mjesec listopad za žene i za borbu protiv raka dojke, to je studeni za muškarce i za borbu protiv raka prostate. Četrnaesti Movember i ove godine poziva muškarce diljem svijeta da tijekom studenog puštaju brkove i time daju svoj doprinos podizanju svijesti o raku prostate, ali i o ostalim “muškim” bolestima, kao što je rak testisa, te o zdravlju muškaraca općenito. Svrha obilježavanja mjeseca studenog kao Mjeseca borbe protiv raka prostate je podići svijest o raku prostate koji je u Hrvatskoj po učestalosti drugi najčešći rak u muškoj populaciji. Rak prostate je zloćudni (maligni) tumor koji potječe od stanica prostate. Također ranom detekcijom, 96% slučajeva je izliječivo što znači da je preventiva u ovom slučaju presudna.

Uključivanjem u ovu akciju baš kao i prošle godine koprivnički rukometni klub želi dati podršku udruzi Hrvatska liga protiv raka koja u mjesecu studenom provodi niz kampanja podrške, edukacije i potpore borbi protiv raka prostate. U akciju Brkati studeni uključit će se članovi, treneri i igrači koji će tijekom studenog puštati brkove i bradu.

Movember // Foto: RK Koprivnica - Hangar18
Movember // Foto: RK Koprivnica – Hangar18

S ponosom ističu da im je kao redovitim sudionicima ovog projekta ponuđena ugovorna suradnja sa HLPR kako bi postali nositelji ovog projekta za našu županiju. Ovakva suradnja plod je njihovog dosadašnjeg rada kao i potvrda da čine pravu stvar.

Ovogodišnja aktivnost se uvelike razlikuje od prošlogodišnjih. Biranje najboljeg brka će i dalje biti prisutno, ali u nekom drugom obliku. Izbor najboljeg brka biti će u zadnjem tjednu mjeseca studenog na Facebook stranici gdje će biti objavljen natječaj za izbor najboljeg brka te će se sudionici moći sami prijaviti. Najbolji brk biti će nagrađen  prigodnom nagradom. Nadalje, na domaćim utakmicama RK Koprivnica-NOA prikupljat će se dobrovoljni prilozi za borbu protiv raka prostate koji će biti proslijeđeni HLPR. Također, za predstojeći dan Grada očekuje nas aktivnost na središnjem gradskom trgu kako bi naše sugrađane upoznali s akcijom.

Sve u svemu, još jedan zanimljivi mjesec studeni je pred nama.

Ovim putem pozivaju se svi muškarci, svi sportski klubovi da tijekom mjeseca studenog puštaju svoje muževne brkove i brade i ne zaborave kontrolirati svoje zdravlje!

Račun Hrvatske lige protiv raka za uplate donacija je: IBAN HR1523400091100010320 te ovim putem pozivaju sve svoje članove i simpatizere da na taj način daju podršku ovoj akciji.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U 105. godini

Preminuo je Josip Manolić

Josip Manolić, rođeni Kalinovčanin umro je u 105. godini danas ujutro u 7.30 sati, piše nacional.hr Tu vijest potvrdila...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×