Susret likovnih stvaralaca

Koprivnicu očekuje tjedan dana likovnog amaterizma u Galeriji

15:12h
0
Pobjednički rad Gordane Vukorepa // Foto: Hrvatski sabor kulture

Hrvatski sabor kulture dodijelit će Nagradu za najuspješnije likovno djelo 2016. koja je pripala Gordani Vukorepa iz zagrebačkog Hrvatskog likovnog društva.

Najbolji neprofesionalni hrvatski likovni stvaratelji ove će godine predstaviti svoje odabrane radove u okviru 32. izdanja Susreta likovnih stvaralaca i izložbe koja će biti postavljena u Galeriji Koprivnica od 14. do 22. listopada.

Izložba i Susret predstavit će najuspješnije autore i radove koji su odabrani putem ovogodišnjeg likovnog natječaja, organizatora Hrvatskog sabora kulture, krovne organizacije hrvatskog kulturno-umjetničkog amaterizma koja danas okuplja više od 980 udruga.

Izložba će uz prigodni program KUD-a Podravka biti otvorena u petak s početkom u 18 sati, a 22. listopada, u subotu brojni će ljubitelji likovne umjetnosti nazočiti otvorenju Susreta u 12 sati u koprivničkoj Galeriji.

Susret i izložba kao godišnje manifestacije najuspješnijih neprofesionalnih likovnih stvaratelja i udruga rezultat su stručnog odabira Prosudbenog povjerenstva u sastavu: akademski slikar Tomislav Buntak, viši kustos Zoran Homen i prof. Mirko Kovačević.

Prosudbeno povjerenstvo imalo je težak zadatak – u konkurenciji od 330 radova pristiglih iz 26 likovnih udruga izabrati one najbolje koji će krasiti izložbu i ove godine u Koprivnici predstavljati dosege hrvatskog likovnog amaterizma.

U programu Susreta 22. listopada Hrvatski sabor kulture dodijelit će Nagradu za najuspješnije likovno djelo 2016. koja je pripala Gordani Vukorepa iz zagrebačkog Hrvatskog likovnog društva, a Nagradu za najuspješniju likovnu udrugu 2016. primit će Dubrovačka udruga likovnih umjetnika. Također, na Susretu će biti dodijeljene i pohvalnice i priznanja autorima radova odabranih za izložbu i Susret.

Suorganizaciju Susreta i izložbe potpisuju Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije i KUD Podravka, materijalnu potporu Susreta i izložbe osigurali su Ministarstvo kulture RH, Koprivničko-križevačka županija i Grag, a Podravka je osigurala donaciju poklon paketa za nagrađene.

 

čitam...