Koren primio uspješne koprivničke olimpijce

10:51h
0
Zajdenička fotografija predstavnika Županije i članova kluba Latica // foto: Koprivnica.net

Župan Drako Koren u četvrtak je upriličio prijem za članove kluba Latica koji su na Specijalnim olimpijskim igrama u Ateni ostvarili značajne rezultate. Naime, igre su u grčkoj metropoli održane sredinom godine, a Siniša Zidar, Nataša Plahinek–Zemljačanec i Dubravko Jajetić predstavili su naš grad, županiju, ali i državu u najboljem mogućem izdanju. U velikoj konkurenciji osvojili su dvije brončane medalje i dva četvrta mjesta te na taj način skrenuli pozornost na sebe. Velike zasluge u postignutim rezultatima pripisuju se i Silviji Kovač, voditeljici sportskih aktivnosti u klubu Latica, koja je na igrama ujedno i bila izbornik stolnoteniske reprezentacije.

Koren je gostima čestitao na ostvarenim rezultatima te im dao do znanja da su na najbolji mogući način predstavili našu županiju.

– Imajući u vidu o kakvom se velikom uspjehu radi, organizirao sam ovaj susret, kojim vam ukazujemo na određena priznanja. Na najbolji ste način prezentirali i promovirali našu županiju i moram vam reći da je vaša aktivnost, vaša uloga, izuzetno značajna u društvu. Isto tako, zahvaljujem i vašoj zajednici kroz koju pomažete ljudima kojima je potrebna određena pomoć – obratio se Koren gostima iz Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom te zaključio kako ovo sigurno nije zadnji takav uspjeh.

U ime članova kluba Latica, županu se obratio predsjednik kluba Zdenko Lončarić.

– Imate razumijevanje za naš rad i konstantna ste nam podrška i od srca vam hvala na tome. Ove medalje dokazuju da imamo potencijala, donijele su veliko veselje našoj maloj zajednici i slobodno mogu reći da su one kruna našeg dosadašnjeg rada – kazao je Lončarić.

Na kraju susreta, župan je koprivničke olimpijce nagradio simboličnim poklonima.