23.5 C
Koprivnica
Petak, 14. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Koren ugostio slikare i zaključio: Projekt „Pisanica od srca“ postao je jedan od zaštitnih brandova
K

Ne propustite

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren u srijedu je u prostorijama Županije priredio svečani prijem za predsjednike udruga i slikare koji su sudjelovali u oslikavanju ovogodišnjih velikih uskršnjih pisanica. Kao što je već poznato, riječ je o projektu „Pisanica od srca“ koji je u svega tri godine postojanja postao jedan od zaštitnih brendova naše županije i županijske Turističke zajednice.

U ovogodišnjem projektu, koji je najuspješniji dosad, sudjelovao je velik broj umjetnika i ostalih suradnika, a osim u Koprivnici pisanice su postavljene i po ostalim hrvatskim gradovima, ali i europskim metropolama poput Bruxellesa i Praga.

– Osnovna misao ovoga projekta bila je formirati već pomalo zaboravljenu naivnu umjetnost i zbog toga je vaša uloga u ovome projektu najvažnija – obratio se na početku Koren slikarima te nastavio.

– Osim što ste svojim djelima koja ste ocrtavali na pisanicama podsjetili ljude na naivu, stvorili ste prepoznatljivi projekt na koji smo danas svi ponosni. Osim vaše, svakako moramo naglasiti i ulogu Dragutina Bermaneca koji je izrađivao pisanice na kojima se crtalo i bez kojega bi sve ovo bilo neostvarivo. Zahvaljujući vašim crtežima, ovaj projekt je prepoznat i diljem Europe, tako da su u njemu sudjelovali i brojni gradonačelnici europskih metropola i  brojni ljudi iz veleposlanstava i zbog toga se usudim ustvrditi da je ovo jedna od najboljih promocija takve vrste u Hrvatskoj – zaključio je Koren.

U ime likovnih umjetnika prisutnima se obratio Zlatko Štrfiček iz Likovne sekcije „Podravka 72“.

– Riječ je o zahtjevnom i kompliciranom projektu i zbog toga smo još više ponosni. Promocijom naive promoviramo i sebe i zbog toga iskazujemo veliko zadovoljstvo što imamo čast sudjelovati u ovome projektu. Vjerujemo da će ova suradnja na zadovoljstvo svih nas trajati i ubuduće i isto tako vjerujemo da će se broj gradova koji će iskazati zanimanje za pisanicama iz godine u godinu povećavati – rekao je Štrfiček.

Ove je godine u projekt „Pisanica od srca“ bilo uključeno 30-ak likovnih umjetnika iz slikarskih udruga iz Kloštra Podravskog, Molvi, Đurđevca, Koprivnice i naravno Hlebina, a osim u Koprivnici, pisanice su mogli vidjeti građani Zagreba, Batrine (selo u Slavoniji), Međugorja, Čitluka, Viteza, Ptuja, Pečuha, Graza, Salzburga, Praga i Bruxellesa.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svjetski dan darivatelja krvi

FOTO/VIDEO Praunuk dr. Tomislava Bardeka došao u Koprivnicu 100. puta dati krv: Sjećam se priča od mame i bake o pradjedu, ovo je za...

Tomislav Zjačić, praunuk dr. Tomislava Bardeka čije ime nosi koprivnička bolnica, danas, na Svjetski dan darivatelja krvi, dao je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×