Koren: Volim pisati, obećanja dana u predizbornoj kampanji treba izvršiti

09:35h
0
Darko Koren veseli se novom mandatu

Na današnjoj kavi župana s novinarima, prvoj njegovu novu četverogodišnjem mandatu, najviše je riječi bilo o nedavnim lokalnim izborima.

Darko Koren izuzetno je zadovoljan svojim, rezultatima svoje stranke, pa i koalicijskih partnera HDZ-a.

-Uspjeli smo ljude uvjeriti da glasaju za nas, a to je samo rezultat korektnog rada u prošlome mandatu – objasnio je Koren, ističući kako, kada je riječ o Županijskoj skupštini, neće biti trauma iz prošlog saziva.

– Imamo najveći broj vijećnika u Skupštini, 12, SDP 10, a naš koalicijski partner HDZ također 10 – kazao je Koren, dodavši kako će konstituirajuća sjednica Skupštine najvjerojatnije biti sredinom lipnja, a na njenom će čelu biti netko iz redova njihova koalicijskog partnera HDZ-a.

– Ja sam predložio Damira Felaka, no to je stvar stranke, oni odlučuju – kazao je Koren. Župan je također obznanio kako je mnogo nedovršenog posla iz prošlog saziva, tako da će odmah iza konstituirajuće sjednice biti dvije ili tri redovne.

-Moguće je da isti dan bude konstituirajuća sjednica, a potom i ona redovna. No, jedno je sigurno – do ljetne stanke 15.srpnja bit će tri sjednice Skupštine – istaknuo je. Na pitanje o imenovanju ravnatelja ŽUC-a, dodao je kako slijedi novi natječaj.

-Ustanova zasad sasvim dobro funkcionira s vršiteljem dužnosti (Boris Majerus imenovan je nakon konzultacija s Ministarstvom uprave op.a), no natječaj će se uskoro ponoviti – objasnio je Koren. Također, osvrnuo se i na nedavne posjete premijera i ministara, od kojih su mnogi istaknuli kako su došli dati podršku stranačkim kandidatima u kandidaturi za lokalne izbore i obećavali.

-Obećanja su dana građanima, i ja ću inzistirati da se i održe kao župan svih građana, a i volim pisati. Jovanović je obećao da će kalnička škola dobiti status škole s otežanim uvjetima rada, Pusić je obećala da će se Sveučilište financirati iz državnog proračuna, a i Dončić nam je, u tenisicama, nešto obećao – kaže Koren. Pomoć će zatražiti i od svog protukandidata Darka Ledinskog, zamjenika ministrice socijalne politike i mladih.

-Jedno od njegovih obećanja bilo je povećanje broja subvencioniranog smještaja u Domu za starije i nemoćne. To je dobra vijest, budući da se to prije nije moglo. Očekujem njegovu punu podršku – zaključuje Koren.