4 C
Koprivnica
Srijeda, 17. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Korisnici Doma za starije i nemoćne osobe prosvjedovali ispred zgrade Županije
K

Ne propustite

090608-ledinski2-mKako je bilo i najavljeno, stotinjak korisnika koprivničkog Doma za starije i nemoćne osobe i zaposlenika te ustanove okupilo se ispred zgrade Županije i prosvjedovalo protiv smjene svojeg ravnatelja Darka Ledinskog. Podsjećamo, župan Darko Koren je prošlog tjedna novinarima rekao da želi smjenu Ledinskog jer mu više ne vjeruje zbog izjava koje je ovaj dao tijekom izborne kampanje za župana, u kojoj je sudjelovao ispred koalicije SDP-HNS.

Umirovljenici i radnici u Domu su glasno prosvjedovali protiv te Korenove inicijative i zatražili da se povuće, a prvi čovjek SDP-a Koprivničko-križevačke zupanije Stjepan Henezi (službeno, SDP je inicijator prosvjeda) mu poručio da Koprivnicu vraća u tamnu prošlost:

– Ponavljaju se vremena za koja smo mislili da su davno prošla, no nećemo to dopustiti. Pa što ako je Ledinski i rekao nešto loše na račun župana, načina vođenja Županije i slično – takvim se riječnikom tijekom predizbornih kampanja koriste svi i po toj bi logici trebalo biti jako puno smjena. Korenova tvrdnja je besmislena, jer nije riječ o nepovjerenju, već političkom revanšizmu. Da je to istina potvrđuje i to što su župan i njegov prethodnik osam godina bili zadovoljni radom ravnatelja Doma, a sada više nisu.

090608-ledinski5-mDarko Ledinski je kazao kako unatoč Korenovom stavu očekuje da će dobiti i treći mandat ravnatelja Doma za starije i nemoćne osobe:

– Ako manipuliram umirovljenicima u osobne svrhe, kako to župan tvrdi, onda to ne radim posljednjih tjedan dana, već osam godina, koliko sam njihov ravnatelj. To, naravno, nije istina, jer se njima ne može manipulirati, a ne može se negirati ni to da je Dom u kojem žive postao uzor svim ustanovama te vrste u Hrvatskoj. Vjerujem da ću i treći put postati ravnatelj, jer vjerujem da živim u državi u kojoj vjera, nacionalnost i politička opredjeljenost nisu mjerila po kojima se nekoga ocjenjuje kao dobrog ili lošeg.

Na traženje dožupana Ivana Pala prosvjednici su pristali poslati predstavnika na sastanak sa županom Darkom Korenom, na kojem nije dogovoreno rješenje problema, već samo to da će korisnici Doma razmotriti Korenovu ponudu nastavka razgovora sutra u deset sati.

– Moj je stav nemoguće promijeniti bez obzira tko to od mene zatraži – Darko Ledinski je „pljuvao u posudu iz koje jede”, zato mu više ne vjerujem i što se mene tiče ne može više biti ravnatelj. No, o tome će odlučiti Upravni odbor Doma koji ćemo izabrati na ijednoj od idućih sjednica Županijske skupštine. Korisnike Doma od prošle srijede zovem na razgovor, no oni ga nisu prihvatili, a sada je na njima da odluče što dalje. SDP je, pak, ovu situaciju iskoristio za svoju političku promociju, što je jako loše – komentirao je cijelu situaciju župan Darko Koren.

MLADEN GODEK, HHO: Ovo što se događa je kršenje ljudskih prava

Član Izvršnog odbora Hrvatskog helsinškog odbora i bivši saborski zastupnik Mladen Godek oštoro je osudio inicijativu župana darka Korena, nazvavši takvu politiku surovom, sirovom i bahatom:

– Ovo što se događa je kršenje ljudskih prava, odnosno prava svakog od nas da bira koga želi i da se uključi u izbornu utrku, jer da je ovakvo obračunavanje praksa tko bi riskirao, primjerice, radno mjesto ako zna da će u slučaju političkog poraza izgubiti sve ?! takvo ponašanje vladajućih podsjeća na vremena koja smo davno prošli i u koja se više ne želimo vraćati i zato ću obavijestiti vodstvo HHO-a, kako bi odlučili što dalje. Nešto ćemo svakako poduzeti, jer se krše ljudska prava, a cijal priča nadilazi Koprivnicu, odnosno lokalni karakter i krajnje je negativno.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

UZBUNE I SLAVLJA U HRVATSKOJ SAHARI

FOTO/VIDEO Anđela Lenhard Antolin predstavila svoju knjigu priča za najmlađe inspiriranu đurđevačkim posebnostima

Anđela Lenhard Antolin, poznata đurđevačka novinarka u Gradskoj je knjižnici predstavila svoju knjigu priča za djecu "Uzbune i slavlja...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×