NEZADOVOLJSTVO JE OČITO

KRAH HSS-a Predsjednik Mario Švegović istupio iz stranke, županijski ogranak prestaje postojati

Prema riječima Maria Švegovića unutar stranke je u potpunosti izostao svaki oblik dijaloga, transparentnosti i uvažavanja različitosti mišljenja kada se bez konzultiranja ŽO HSS-a sastavljala lista za parlamentarne izbore.

19:38h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Mario Švegović predsjednik županijskog HSS-a te načelnik općine Koprivnički Ivanec ipak nije na listi Restart koalicije, iako je bio predložen.


Danas je sazvao izvanrednu sjednicu za medije kako bi obznanio kako napušta HSS, no s njim odlaze i trojica stranačkih kolega, točnije Općinski ogranak HSS Kalinovac, OO HSS Podravske Sesvete te OO Sveti Ivan Žabno.

– Nažalost, razlog tome je isključivo neslaganje s aktualnom unutarstranačkom politikom koju vodi predsjednik Krešo Beljak pa ja nakon 25 godina odlazim – rekao je na konferenciji za medije.

Prema riječima Marija Švegovića unutar stranke je u potpunosti izostao svaki oblik dijaloga, transparentnosti i uvažavanja različitosti mišljenja kada se bez konzultiranja ŽO HSS-a sastavljala lista za parlamentarne izbore.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– HSS se pretvorio u privjesak nekih stranaka, a to nije dopustivo. Smatram da svi mi trebamo prenositi mišljenja našeg članstva, mišljenja s terena, a te poruke se nikad nisu razmatrale, već se radilo po svome – Švegovićeve su riječi.

Jedan od razloga odstupanja iz stranke su i neprimjerene izjave predsjednika HSS-a unazad dvije godine, a koje su se protivile svjetonazoru članova HSS-a.

– Iskreno smo vjerovali u sve vrijednosti HSS-a i ostajali smo uz stranku i u najtežim vremenima, u porazima i gubicima, ali dok je Krešo Beljak na njezinom čelu, HSS nažalost nema budućnosti – govori Mario Švegović.

Svoju političku karijeru predsjednik županijskog HSS-a nastavit će kao neovisan kandidat do trenutka kada se odabere novo vodstvo bez Kreše Beljaka, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije.

Gospodin Beljak vodi unutarstranačku politiku koja je potpuno porazna za sve članove HSS-a i nezadovoljstvo naših članova, simpatizera, ali i naših birača svakim danom sve više raste i vjerujem kako će to nažalost pokazati i rezultati nadolazećih izbora – rekao je Švegović te dodao kako je danas potpisao ispisnicu.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Zamjenika nemam, tako da županijska organizacija HSS od danas ne postoji. Ne izlazimo iz HSS kako bi se priključili nekoj drugoj stranci, bit ćemo nezavisni, a kad se Krešo Beljak smjeni s čela HSS-a, mi ćemo se vratiti – rekao je Švegović

Švegović je napomenuo da će kao načelnik Koprivničkog Ivanca nastaviti promicati projekte strateški važne za općinu, ali će i štititi sve svoje mještane.

S njime su se složili i predsjednici Organizacijski odbora Sveti Ivan Žabno, Kalinovac i Podravske Sesvete.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Podsjetimo, Krešo Beljak, predsjednik HSS-a dosad je svojim istupima i politikom odbio puno dosadašnjih članova. Cijeli HSS iz Koprivničkih Bregi istupio je iz stranke, a danas su to učinila i maloprije spomenute četiri općine. Podsjetimo, Beljak je htio za predsjednika županijskog HSS-a staviti Hrvoja Petrića, no to mu nije prošlo. S druge strane, Švegović nikad ni nije bio njegov izbor.

– HSS je ideja, danas sutra će se ta ideja nekom svidjeti i krenut će u vraćanje načela koja su se provodila prije nekoliko godina – rekao je Švegović za kraj te napomenuo kako HSS nikad nije bi orijentiran lijevo što se uporno nameće zadnje četiri godine od strane Kreše Beljaka.

čitam...