17.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
mix and move

Kreće Europski tjedan mobilnosti, kretat ćemo se različitim prijevoznim sredstvima i čuvati okoliš
K

Ovogodišnje tema je Mix and Move.

Ne propustite

Grad Koprivnica 17. godinu zaredom obilježava Europski tjedna mobilnosti, a ove godine akciji su se priključila 2402 grada iz ukupno 50 zemalja. Ovogodišnje tema je Mix and Move, odnosno korištenje različitih prijevoznih sredstava uz naglasak na smanjenje korištenja vozila koja zagađuju okoliš.

I ove godine pripremljeno je niz aktivnosti, među kojima će zasigurno svatko pronaći nešto za sebe.

PROGRAM EUROPSKOG TJEDNA MOBILNOSTI:

NEDJELJA 16.09. Dan bicikla
10.00 sati – Biciklijada – Zrinski trg Koprivnica

Biciklijadu organizira Old timer kluba „Biciklin“ Koprivnica. Planirana ruta: Koprivnica (Zrinski trg) – Koprivnički Bregi – Glogovac – Draganovec – Koprivnica (Zrinski trg). Okupljanje u 10.00 sati, a polazak u 10.15 sati.

PONEDJELJAK 17.09. Dan zdrave prehrane „Jedem zdravo“
09.00 – 12.00 sati – Šetnja tržnicom – Gradska tržnica

Na Gradskoj tržnici u povodu Europskog tjedna mobilnosti OPG-ovi s područja Koprivničko-križevačke županije izložit će svoje domaće proizvode. Bit će to promocija zdravlja i zdravih proizvoda naših vrijednih proizvođača hrane, zahvaljujući kojima Gradska tržnica ima bogatu ponudu zdrave hrane po vrlo pristupačnim cijenama.

UTORAK 18.09. Dan kretanja i zdravlja
09.00 – 10.00 sati – Sport za najmlađe – Sportski centar Cerine
10.00 – 11.00 sati – Sport za najmlađe – Sportski centar Cerine

Na Sportskom centru „Cerine“ bit će postavljen mali poligon na kojem će se moći vježbati. Vježbe će biti prilagođene vrtićkim skupinama. Također, poseban naglasak bit će stavljen na važnosti bavljenja sportom. Nakon vježbanja mališanima će biti poslužene zdrave Sana delikatese.

11.00 – 13.00 sati „Sport za SVE“ – Sajmište

Sudionici programa: klubovi i društva raznih sportova te osnovci
Nastupi klubova, društava ili skupina, razni oblici natjecanja, prezentacija poznatih i novih sportova uz interaktivno uključivanje posjetioca.

SRIJEDA 19.09. Dan akcije i rekreacije
9.00 – 11.00 sati Zajedno za manje stradalih u prometu – Zrinski trg

U povodu Europskog dana bez poginulih u prometu održat će se edukativna akcija o prometnoj sigurnosti na Zrinskom trgu. Organizatori iste su Crveni križ Koprivnica, Policijska uprava – Odsjek za sigurnost cestovnog prometa, Povjerenstvo za promet Grada Koprivnice, Savjet za sigurnost prometa Koprivničko križevačke županije, Županijska uprava za ceste, Zavod za javno zdravstvo, Auto klub Koprivnica i Udruga osoba s invaliditetom Koprivničko-križevačke županije.

10.00 – 11.00 sati – „Zumbajte u parku“ – Središnji gradski park

Pod vodstvom voditeljice Jelene Matijaško te uz suradnju rukometašica RK Podravke vrtićke skupine moći će zaplesati zumbu u gradskom parku.

ČETVRTAK 20.09. Dan zelenih površina
10.00 – 11.00 sati „Očistimo naše ulice“ – Zrinski trg

U organizaciji Gradskog komunalnog poduzeća Komunalac Koprivnica održat će se edukacija o važnosti očuvanja čistog okoliša. U sklopu iste organizirano je druženje s čistačima ulica koji svoj posao obavljaju na biciklima. Aktivnost je organizirana za vrtićke skupine. Zadatak mališana bit će kreiranje eko poruka koje će mališani „posaditi“ na zelenim površinama.

10.00 – 11.00 sati – „Pametno vozi za čisti okoliš“ – HAK poligon

U organizaciji Grada Koprivnice mališani, vrtićke skupine moći se voziti u automobilima na električni pogon.

17.00 sati – „Igralište uredi – dosadu pobjedi„

Aktivno uključivanje svih građana kroz mjesne odbore u uređenje dječjih igrališta. Akcija kojom građani mogu zajedno doprinijeti ljepšim i čišćim igralištima.

PETAK 21.09. Dan kretanja i zdravlja za zlatnu dob
09.00 – 11.00 sati – Dan kretanja i zdravlja – Sportskom centru „Cerine“

U organizaciji Bazena „Cerine“ bit će organizirana tjelovježba za članove Umirovljeničkog kluba Mariške. Vježbe će biti prilagođene njihovim mogućnostima, a nakon radnog „dijela“ sudionici će moći degustirati proizvode Sana delikatese.

SUBOTA 22.09. Dan za veliko srce
10.00 sati – Humanitarna akcija „Veliko srce za veliki osmijeh“ – Zrinski trg

U organizaciji Udruge volontera Podravke „Puls“ i Udruga za terapijsko jahanje „Osmijeh“ održat će se velika humanitarna biciklijada. Okupljanje na Zrinskom trgu je od 9.00 do 10.45 sati. Start utrke je u 11.00 sati, a cilj Šoderica.

10.00 sati Hodanjem do zdravlja – Zrinski trg

Okupljanje je predviđeno ispred zgrade Gradske uprave u Koprivnici od 10,00 sati. Uz stručno vodstvo kineziologa Mihaela Buzine hodat će se staza duga 4 km. Pozivaju se svi građani da se priključe šetnji i tako doprinesu svom zdravlju.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

DOBAR HONORAR Članovima izbornih povjerenstava do 1390 eura naknade, a biračkim odborima 20 puta manje!

Kao i svaki izbori dosad, tako ni ovi ne mogu proći bez članova izbornih povjerenstava. DIP je objavio, prenosi...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×