14.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 3. ožujka 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
KRAJ MORATORIJA

Krenule su ovrhe. Županijske javne bilježnike pitali smo imaju li gužvu i što građani najčešće nisu platili
K

Provjerili smo kakva je situacija u dijelu javnobilježničkih ureda naše županije. Podsjetimo, ne bave se svi jednako ovrhama, što znači da ni situacija u njima nije jednaka.

Ne propustite

Krenule su ovrhe. Jutarnji.hr piše kako se od 19. listopada dostavljaju na naplatu rješenja donesena zaključno s 30. lipnja 2020. godine, od 20. studenoga u naplatu idu rješenja donesena do 31. kolovoza, a od 20. siječnja 2021. idu predmeti do 18. listopada.

Javni bilježnici, dodaju, za vrijeme moratorija primili su oko 170 tisuća prijedloga za donošenje rješenja o ovrhama. Računajući one otprije, ukupno ih je 319 tisuća teških 16 milijardi kuna.

Provjerili smo kakva je situacija u dijelu javnobilježničkih ureda naše županije. Podsjetimo, ne bave se svi jednako ovrhama, što znači da ni situacija u njima nije jednaka.

U Koprivnici i Križevcima, čini se, nije gužva

Višnja Tušek, javna bilježnica iz Križevaca, kazala je kako njezin ured ima vrlo malo ovrha raznih iznosa i raznih tražbina. Dakle, u njezinu slučaju nema osobitih promjena.

Marina Ostović u srpnju nam je objasnila kako broj ovrha u odnosu na prošlu godinu nije veći u usporedbi s 2020. godinom. Danas je te riječi i potvrdila.

– Situacija je mirna. Nema novih predmeta, već oni koji su prije zaprimljeni. Oni se sada mogu slati prema ovršenicima. Najčešće je riječ o teleoperaterima i neplaćenim bankovnim kreditima – kazala je M. Ostović.

Ronald Pavlović, kao i M. Ostović, posao javnoga bilježnika obavlja u Koprivnici.

– Iz ovoga će ureda izaći oko 2000 ovrha. Nije riječ o povećanju, broj predmeta je isti, samo što su zbog moratorija bili na čekanju. Redovan je tok predmeta. Najčešće je riječ o neplaćenim računima, pretplatama, komunalnim naknadama i telefone. U pitanju su manji iznosi – kazao nam je Pavlović.

Spomenimo kako Jutarnji.hr objašnjava kako svaki građanin kod Fine može provjeriti je li protiv njega pokrenuta ovrha, i to putem sustava e-Građani i u Fininim poslovnicama. Oni koji, pak, isto žele učiniti kod javnih bilježnika, tu informaciju mogu dobiti u Javnobilježničkoj komori na broj 01 6065 510.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kvalifikacije

FOTO Rukometašice Hrvatske lošom završnicom ispustile prednost i prvo mjesto u grupi, za mjesec dana borba za drugo mjesto i odlazak na EP

U okviru 4. kola kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo u rukometu pred rasprodanom dvoranom u Koprivnici, rukometašice Hrvatske...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×