26.5 C
Koprivnica
Četvrtak, 30. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Future Hub Križevci

Križevačka astronomska udruga Perzeidi priređuje predavanje o gravitaciji
K

Predavanje je otvoreno za javnost i održat će se u utorak.

Ne propustite

Križevačka astronomska udruga Perzeidi u utorak, 13. srpnja, priređuje popularno-znanstveno predavanje pod nazivom Što je gravitacija?, namijenjeno učenicima, studentima i široj javnosti.

Izvanredni profesor s fizičkog odsjeka PMF-a Ivica Smolić, inače teorijski fizičar čija su područja interesa fizika crnih rupa, matematička fizika i kvantna gravitacija, govorit će o različitim oblicima gravitacijskog međudjelovanja posvuda oko nas: jabuke padaju sa stabla na tlo, planeti kruže oko Sunca, zvijezde kolabiraju u crne rupe, a deformacije prostorvremena putuju poput valova.

– U ovom izlaganju ćemo se osvrnuti na to kako je gravitacija opisana u kontekstu klasične, Newtonove mehanike, kako je promatramo danas u kontekstu opće teorije relativnosti i kojim indicijama se vodimo u potrazi za dubljim razumijevanjem prirode gravitacije – otkriva predavač izv. prof. dr. sc. Ivica Smolić.

Predavanje je otvoreno za javnost i održat će se u 19 sati u Multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice Franjo Marković u sklopu projekta Future Hub Križevci.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Turistički doživljaj

Želite na rafting Dravom? Imamo datum, cijena je “bagatela” – požurite i prijavite se dok još ima mjesta!

U subotu 15. i nedjelju 16. lipnja najavljen je tradicionalni rafting Dravom - Hrvatskom Amazonom. Jedinstven je to doživljaj...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×