9.9 C
Koprivnica
Subota, 2. ožujka 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
MANIFESTACIJA U KRIŽEVCIMA

Profesor Ratko Višak gostovat će na Future Hubu s temom Priča o Matematici
P

Predavanje organiziraju udruge P.O.I.N.T. i Perzeidi u sklopu projekta Future Hub Križevci.

Ne propustite

Na Future Hubu Križevci ovaj tjedan gostuje profesor matematike i fizike Križevčanin Ratko Višak, koji će na znanstveno-popularnom predavanju pod nazivom Priča o Matematici govoriti o povijesnom razvoju matematike.

Profesor Višak predavao je matematiku i fiziku u križevačkoj Gimnaziji više od 20 godina i njegovi učenici osvajali su medalje na državnim natjecanjima i međunarodnim olimpijadama, a trenutačno radi u Agenciji za odgoj i obrazovanje kao viši savjetnik za matematiku.

Predavanje govori o metodama koje su u najranijim civilizacijama razvijene za primjenu u praktičnim djelatnostima poput gradnje, mjerenja zemljišta, trgovine i astronomije, a tvore osnovu na kojoj je u staroj Grčkoj iznikla Matematika. Kolaž sastavljen od nekoliko matematičkih tema predstavit će matematička područja i matematičare koji su odabrani kako bi se dočarao djelić matematike kroz povijest.

Predavanje organiziraju udruge P.O.I.N.T. i Perzeidi u sklopu projekta Future Hub Križevci, a održat će se u četvrtak 10. veljače u Multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice Franjo Marković u 19:00 sati, a ulaz je besplatan.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Propisno je kažnjen

Drama u podravskom kafiću, Mladen ušetao i poručio vlasnici: “Ja sam ubica, raznijet ću vas bombom!”

"Doći ću s bombom koja će vas raznijeti. Ja sam bio u zatvoru, ja sam ubica!", poručio je  54-godišnji...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×