IDEALNI TRENUTAK

Križevačka knjižnica nastavlja s preporukama, škicnite ova djela

Za svakoga ponešto. Uživajte!

15:12h
0
Knjižnica Fran Galović // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Iznimno visoke temperature u posljednje vrijeme naglo su prekinute današnjim padom iste. Bilo kako bilo, svaki je trenutak idealan za dobru knjigu, a kako ne biste morali previše tražiti, kontinuirano se brine Gradska knjižnica Franje Markovića.

Sa stručno-znanstvenog odjela preporučuju djelo Oslikajte dom šablonama: Kreativno ukrašavanje zidova, podova ili namještaja, autorice Helen Morris. Solomonova pjesma Tonija Morrisona roman je iz suvremenog života čija su ključna događanja smještena u 1963. godinu. Djelo je prepuno aluzija na Stari zavjet, povlači paralele s grčkim predajama te sadrži elemente afričke usmene epike. Impresivno je što se radi o djelu koje je dobilo Nobelovu nagradu za književnost 1993. godine.

Maria Loretta Giraldo i djelo Tedi pomaže mami dolazi s dječjeg odjela, a radi se o malom medvjediću i njegovoj želi za odrastanjem. Svakodnevna otkrića, pružanje ljubavi prema majci i pečenje kolača samo su neki od motiva koji se nalazi unutar korica. Posljednje djelo jest Čelična mladost Silvije Avallone. Autorica donosi priču o prijateljstvu Anne i Francesce, prelijepih 13-godišnjakinja koje odrastaju u talijanskom provincijskom gradiću Piombino prepunom likova čije životne aspiracije ne idu dalje od zapošljavanja u lokalnoj tvornici čelika. Obje, pritom, dolaze iz sličnih, siromašnih i radničkih obitelji problematičnih očeva i majka.

Za svakoga ponešto. Uživajte!

Foto: Gradska knjižnica Franjo Marković
Foto: Gradska knjižnica Franjo Marković
Foto: Gradska knjižnica Franjo Marković
Foto: Gradska knjižnica Franjo Marković