RADI SE PUNOM PAROM

Križevački Dječji vrtić dobit će kompletno novi izgled, ide energetska obnova uz uređenje unutarnjih prostorija, Rajn: Preostaje riješiti problem parkiranja, radimo na tome

Svakako treba spomenuti i projekt energetske obnove zgrade Dječjeg vrtića Križevci za koji je Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja odobrilo oko 2,1 milijun kuna bespovratnih sredstava.

17:00h
0
Dječji vrtić Križevci // Foto: krizevci.hr

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku odobrilo je Gradu Križevcima za sufinanciranje projekt poboljšanja materijalnih uvjeta u Dječjem vrtiću Križevci.

Projekt obuhvaća adaptaciju pet sanitarnih čvorova, adaptaciju parketa u dvorani, ugradnju kliznih pregradnih stijena kako bi se dvorana mogla istovremeno koristiti s drugim aktivnostima u vrtiću te postavljanje zaštitne ograde na terasi jasličke grupe.

Inače, vrtić polazi više od 200 mališana.

– Provedbom ova dva projekta, djeca i odgajatelji u Dječjem vrtiću Križevci imat će znatno bolje uvjete za rad. Ono što još preostaje riješiti je problem parkiranja, ali na tome radimo i imamo već nekoliko rješenja kako riješiti prometni čep koji je trenutno kod gradskog vrtića – istaknuo je gradonačelnik Mario Rajn.

Mario Rajn
Mario Rajn // Foto: Ivan Brkić

Ukupna vrijednost projekta je oko 629.000 kuna, a iznos odobren za sufinanciranje je oko 173.000 kuna.

Svakako treba spomenuti i projekt energetske obnove zgrade Dječjeg vrtića Križevci za koji je Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja odobrilo oko 2,1 milijun kuna bespovratnih sredstava.

Ukupna vrijednost projekta je oko 3,5 milijuna kuna, a obuhvaća obnovu ovojnice zgrade, djelomičnu zamjenu stolarije, postavu solarnih kolektora za pripremu potrošne tople vode, zamjenu postojećeg sustava grijanja prostora s kondenzacijskim kotlom.

Uz to, ugradnju termostatskih ventila, zamjenu dijela rasvjetnih tijela, automatizaciju mjerenje potrošnje energije zgrade i uvođenje sustava daljinskog očitanja potrošnje energije i vode.

čitam...
Loading...