Sve u znaku zelene boje, službene boje dana cerebralne paralize

Križevčani raznim aktivnostima obilježili Svjetski dan cerebralne paralize

Ovogodišnja tema pokreta posvećena je promicanju blagodati sporta i tjelesne aktivnosti na kvalitetu života osoba s cerebralnom paralizom.

09:24h
0
Izvor fotografije: Grad Križevci

Već osmu godinu za redom Udruga osoba s invaliditetom Križevci uključila se u obilježavanje Svjetskog dana cerebralne paralize kojeg je i ove godine obilježilo više od 74 država diljem svijeta. Službeni datum obilježavanja ove godine pao je na nedjelju, 6. listopada, a križevačka udruga svoj doprinos obilježavanju dala je, kako pišu službene stranice Grada, već u petak 4. listopada.

Kako je ove godine zelena boja službena boja obilježavanja Svjetskog dana cerebralne paralize, članovi su u petak na štandu dijelili prigodne zelene vrpce i zelene balone, a također su potporu cerebranoj paralizi dali i jučer, u nedjelju, osvjetljavanjem  Choco bara u Križevcima, službenom zelenom bojom te su na taj način doprinijeli širenju informacija o cerebralnoj paralizi.

Ovogodišnja tema pokreta posvećena je promicanju blagodati sporta i tjelesne aktivnosti na kvalitetu života osoba s cerebralnom paralizom.

Spomenimo na kraju, cerebralna paraliza je složeni trajni invaliditet za koji nema lijeka. Iako prvenstveno utječe na kretanje osobe s cerebralnom paralizom mogu imati i epilepsiju, intelektualne teškoće i probleme s komunikacijom, sluhom i vidom. Na svijetu živi 17 milijuna ljudi s cerebralnom paralizom. Cerebralna paraliza pogađa jednu od 500 beba u razvijenim zemljama, a mnogo više u slabije razvijenom zemljama.

čitam...
Loading...