6.3 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Ksenija Horvat: Podravkina Uprava ipak zapošljava ljude sa strane
K

Ne propustite

Ksenija Horvat. Foto: Marijan SušenjČlanovi Radničkog vijeća Podravke uputit će do kraja radnog vremena oštar pisani prosvjed Upravi zbog njezine odluke da Ranka Kudelića, bivšeg podravkaša odnosno direktora Službe usluga koji je prije godinu dana otišao iz tvrtke, vrati na radno mjesto projekt menađera u uredu direktora Sektora nabave.

Članica RV-a Ksenija Horvat kaže da je protivljenje sindikalista na današnjem sastanku bilo jednoglasno te da nije prihvaćeno objašnjenje Marka Ranilovića, predstavnika poslodavca i direktora ljudskih potencijala, kako je ta odluka bila neizbježna jer tvrtka nema zaposlenika Kudelićeve stručnosti. Također, kazala je da najavu o zapošlajvanju Kudelića u Podravki može potvrditi i Ivana Širić Stanić, direktorica kadrovske administracije.
– Mladen Puhalo ili Nenad Rapaić bi bez ikakvih problema mogli raditi posao koji će od ponedjeljka obavljati Kudelić, no naše protivljenje i prijedlozi nemaju nikakav utjeca na Upravu, jer samo ona može zapošljavati. Da stvar bude gora, to radno mjesto u Sektoru nabave koji vodi član Uprave Branko Vuljak do sada nije postojalo u sistematizaciji i izmišljeno je samo zato da se Kudelića vrati u Podravku. Ovim potezom Uprava šalje vrlo lošu poruku radnicima i javnosti, jer opovrgava nedavno izrećene tvrdnje da tvrtka ima dovoljno zaposlenih i kvalificiranih kadrova za popunjavanje bilo kojeg radnog mjesta. Naše protivljenje nije usmjereno protiv Kudelića, nego protiv argumenata kojima se opravdava dodatno zapošljavanje – rekla je Ksenija Horvat.
Horvat je dodala kako za Kudelića zna da se nakon odlaska iz Podravke zaposlio u tvrtki Izolit iz Draškovca, s kojom je kao direktor Službe sklapao puno poslova, među kojima i ugovore o prekrivanju panel pločama tvornice koktela, pogona za održavanje te druge zahvate vrijedne milijune kuna. Također, kazala je da će Kudelić 50% otpremnine koju je dobio prije godinu dana vratiti čim dođe na radno mjesto, a ostatak će narednih nekoliko godina vraćati u ratama. Članovi RV-a su pozitivno ocijenili reorganizaciju unutar SPP-a Usluge, odnosno ujedinjavanje nekoliko službi zbog racionalizacije poslovanja, jer to neće značiti gašenje radnih mjesta, već samo smanjenje broja direktora.
– Ma sve su to neistine, najobičnije “patke”. Podravka do daljnjega neće zapošljavati nikoga osim sezonaca i ova Uprava ostaje pri tome – kratko je Miroslav Vitković, predsjednik Uprave, komentirao vijest o zapošljavanju Ranka Kudelića.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

USPJEŠNI MLADI

Članovi Judo kluba Koprivnica uspješni na još jednom natjecanju

Judo klub Koprivnica nastupio je u Pisarovini na 13. Međunarodnom judo turniru "Memorijal Damir Milatović". Natjecanje je okupilo preko 440...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×