prva žnl

Lipa je u sjajnoj formi, a veliku ulogu u tome ima i Zdravko Eršetić: U Močilama nas čeka paklena atmosfera, ali i izrazito važna utakmica zbog paklenog rasporeda do kraja jeseni

Imamo puno starosjedioca i krasi nas to zajedništvo, jer prava škvadra nismo samo na terenu nego i izvan njega. Nismo poput većine, ne okrećemo se igračima izvana, a osim Hlebinčana, imamo i nekoliko Bregovaca, koji su naša najveća kolonija, da se tako našalim, rekao je trener Lipe

19:00h
0
Foto: Ivan Balija
Kapetan Štrkalj predvodi Hlebinčane na terenu i izvan njega // Foto: Ivan Balija

Izuzmemo li vodeću trojku u Prvoj ŽNL, koja će, kako stvari stoje, biti svijet za sebe u aktualnoj sezoni, od ostalih momčadi u najboljoj su formi Drnjančani i Hlebinčani. Naime, Tomislav je zaredao tri pobjede i već je četvrti s 13 bodova, a jednaki bodovni učinak ima i Lipa, koja se nalazi na šestom mjestu. Između njih smjestio se Osvit.

Hlebinčani su imali katastrofalan ulazak u sezonu, otvorili su je s tri poraza, a nakon toga su zaredali četiri pobjede, remi i tek jedan poraz. Stoga smo uoči 10. kola, u kojem ih put vodi prema Močilama, okrenuli broj njihovog trenera Zdravka Eršetića i upitali ga koje je pravo lice Lipe, ono s kraja kolovoza i početka rujna, ili ono koje je uslijedilo s dolaskom jeseni.

Protiv Panonije odigrali najlošije, a Močile su izrazito važna utakmica

– Uvjeren sam da je ovo drugo naše pravo lice. Prije svega, popravili smo obranu i stvari su pomalo sjele na svoje mjesto. Kada se vratimo na taj početak sezone, jasno je da nismo bili pravi, iako je tu bilo i dosta nesreće. Onda nam je u četvrtom kolu dolazila Viktorija i to je za nas bila ključna utakmica. Odigrali smo je u grču, ali uspjeli smo uzeti tri boda i tu je sve krenulo na bolje. Naravno, osim Panonije, koja nas je prije otprilike mjesec dana dobila u Hlebinama. Dugo sam ovdje, ali ne sjećam se kada smo odigrali toliko loše kao tada. Na sreću, to se nije odrazilo na nas i nakon toga smo uzeli bod u Đelekovcu te pobijedili Kalinovac u gostima i u derbiju Mladost iz Sigeca – prisjetio se Eršetić prvih devet kola.

Foto: Ivan Balija
Zdravko Eršetić, trener Lipe // Foto: Ivan Balija

Međutim, odmah je naglasio kako će se pravo lice njegove momčadi tek vidjeti, jer je pred Hlebinčanima izrazito težak raspored. Naime, nakon gostovanja u Močilama, igraju protiv Molvaraca, Drnjančana i Kunovčana.

– Zato nam je utakmica u Močilama izrazito važna. Vidim nas negdje u sredini poretka, recimo od četvrte do osme pozicije, a ako to želimo ostvariti Koprivnicu bismo trebali napustiti neporaženi. Na našu sreću, Močilani su ove sezone bolji vani nekog kod kuće i to me, iskreno, malo začuđuje. Ušli su euforičnu u ligu i odmah su grubo prizemljeni, ali sad se ponovno dižu. Nedavno ih je preuzo i Perić i upisao dvije gostujuće pobjede, a sad će sigurno loviti i prvu domaću. Dodamo li tome i paklenu atmosferu kakva nas tamo čeka, moramo biti oprezni, ali mislim da je pred nama tvrda utakmica i idemo barem po bod, iako priželjkujemo sva tri – poručio je trener Lipe.

Prava škvadra i na travnjaku i izvan njega

Naglasio je Eršetić i važnu ulogu svog pomoćnika Andreja Pjatakova, koji zbog bolesti, nažalost, ne može s njim sjediti na klupi. No, kako kaže, stalno su u kontaktu i sve taktičke zamisli zajedno rade. Općenito gledano, Hlebinčani su poznati kao prava, domaća škvadra i to će gotovo redovito naglasiti svi oni koji protiv njih igraju. Potvrdio je to i trener.

– Prije nas je krasila domaća momčad, a i sad se držimo toga. Imamo u klubu puno starosjedioca i krasi nas to zajedništvo, jer prava škvadra nismo samo na terenu nego i izvan njega. Nismo poput većine, ne okrećemo se igračima izvan naše županije, a osim Hlebinčana, imamo i nekoliko Bregovaca, koji su naša najveća kolonija, da se tako našalim. To je put kojim idemo i kojega ćemo se držati, nema tu previše tajni – zaključio je Zdravko Eršetić uoči utakmice u Močilama, koja se igra u subotu u 15 sati.

Foto: Ivan Balija
Žabno (bijeli) lovi tri boda protiv Viktorije, dok Miklinovec gostuje u Ivancu // Foto: Ivan Balija

Najavu ostalih parova prepustio je svom kapetanu Mihaelu Štrkalju, jer kako je naglasio, nije korektno od njega da komentira rad svojih kolega i prognozira njihove utakmice. Inače, najboljim se dosad pokazao Zdravko Blažek, trener Panonije, koji je pogodio šest parova, a najmanje sreće imao je Božidar Pakasin iz Sigeca, koji je prije tjedan dana pogodio tek dva para. Kakvog će znanja biti Štrkalj saznat ćemo u nedjelju, a u nastavku pogledajte njegovu prognozu, baš kao i točnu satnicu Prve ŽNL.

Kalinovac – Mladost (S), subota 15h (1)
U prošla dva kola pobijedili smo i jedne i druge i mogli smo vidjeti da se obje te momčadi traže. Kalinovac je po imenima jak, ali ekipno očito još moraju raditi na sebi, a Mladost je upala u krizu u kakvoj smo mi bili na početku sezonu. Netko se mora vaditi, a prednost dajem domaćinu.

Bratstvo – Drava (NP), nedjelja 11h (1)
Novigraci su definitivno u krizi. Šest kola ne znaju za pobjedu, a sad ih čeka gostovanje kod ponajbolje momčadi u ligi. Dakle, čista jedinica. Bratstvo igra sve bolje iz kola u kolo i ovdje bi sve osim pobjede domaćina bilo iznenađenje.

Mladost-Molve – Osvit, nedjelja 15h (1)
Osvit je ove sezone bolji gost nego domaćin, ali teško će im biti u Molvama. Mladost ima stabilnost. Možda ne igraju najljepši nogomet, ali igraju najorganiziraniji. Pametnom igrom dolaze do bodova i vjerujem da će tako nastaviti i u nedjelju.

Tomislav (D) – Panonija, nedjelja 15h (1x)
Igrali smo s Panonijom i uvjerili se koliko su opasni. S druge strane, Drnje se diglo i pokazuju kvalitetu koju imaju. Bit će zanimljivo, to je ujedno i derbi kola, a malu prednost dajem domaćinu, jer su se Hrženjak i Bači razigrali. Ipak, osigurat ću se i jedinici dodati i iks.

Tomislav Radnik – Viktorija, nedjelja 15h, (1)
Viktorija je već sad u teškoj situaciji i svaka utakmica joj je važna. Međutim, ova je važna i Žabnu, koje je upalo u laganu krizu, i sigurno računa da će u nedjelju iz nje izaći. I ja vjerujem u takav scenarij i iznenadilo bi me kada domaćini ne bi slavili.

Sloga – Miklinovec, nedjelja 15h (1x)
Previđam izrazito tvrdu utakmicu s malim brojem pogodaka. Miklinovec je dobro ušao u sezonu pa stao, nakon čega ih je preuzeo Žuljić. Čvrsti su od iza i neće Slogi biti lako, pogotovo jer mora loviti tri boda kako bi ostala u korak s vodećima. Ivančani su favoriti u svakom slučaju, ali bit će tvrdo.