PRVA ŽNL

Lipa na Praznik rada ide u Kalinovac, dan kasnije Ivančani dočekuju Osvit, a Kunovčani vojakovačku Viktoriju

Sigečka Mladost priredila je jučer jedno od iznenađenja osmine finala tako što su izbacili đurđevački Graničar. Ako su mogli izbaciti klub višega ranga, zasigurno vjeruju kako mogu dobiti i Prekodravac.

15:25h
0
Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Osmina finala Županijskog kupa udvostručila je ovotjedni nogometni program. Redovno, 19. kolo Prve ŽNL tek je pred nama. Valja istaknuti kako je susret Panonije i molvarske Mladosti odgođen zbog koronavirusa.

Na Praznik rada, u subotu, igraju se dvije utakmice. Kalinovac, o čijim smo trima uzastopnim pobjedama pisali, dočekuje Lipu. Sastav iz Hlebina, s druge strane, doživio je promjenu na klupi. Umjesto Dražena Dlake, ekipu će voditi stari/novi trener Zdravko Eršetić. Kalinovčani su se približili zoni spasa pa će pozitivan niz pokušati produljiti protiv Lipaša.

Istoga dana, iako se tada, kao, ništa ne radi, radit će igrači Miklinovca i Borca. Premda ih, gledajući poredak, odvaja 16 bodova, i dalje je riječ o drugome i petome sastavu prvenstva. Uzbuđenja, stoga, u Miklinovcu ne bi trebalo nedostajati.

Ostali susreti igraju se u nedjelju. U za Kunovec tradicionalnom, jutarnjem terminu nastupit će Bratstvo i vojakovačka Viktorija. Dok su Kunovčani ispali iz Županijskog kupa, odnosno u drugome poluvremenu nisu imali dovoljan broj igrača za nastavak susreta, sastav Viktorije nalazi se na tome, pretposljednjem mjestu koje želi zgrabiti Kalinovac. Veći motiv od borbe za ostanak teško je zamisliti.

Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Tomislav-Radnik je, također, završio nastup u Županijskome kupu porazom od susjednog križevačkog Radnika, člana Treće HNL Sjever. Protivnika iz istoga ranga sada će imati u Dravi iz Novigrada Podravskog. U prvome ogledu sastav iz Svetoga Ivana Žabna slavio je s visokih 1-5.

Sigečka Mladost priredila je jučer jedno od iznenađenja osmine finala tako što su porazili đurđevački Graničar. Ako su mogli izbaciti klub višega ranga, zasigurno vjeruju kako mogu dobiti i Prekodravac. No, i ekipa iz Ždale pokazala je kvalitetu s obzirom na to da je nakon 90 minuta igre s Mladosti iz Kloštra Podravskog imala rezultat 3-3, nakon čega su gosti ipak slavili udarcima s bijele točke. Dakle, igraju Mladost i Prekodravac.

Posljednji, ne i manje važan par čine vodeća Sloga i Osvit. Đelekovčani, kao deseti sastav prvenstva, mogu gotovo bezbrižno završiti tekuću sezonu. No, Ivančani ciljaju na najvišu poziciju, na naslov. A kako su izgubili u Molvama, što im je prvi poraz sezone, tako si ne smiju dopustiti novo popikavanje. Jer, Borac i Mladost su jako blizu, na samo tri boda zaostatka. Napomenimo kako je Sloga također doživjela promjenu na klupi. Umjesto Dejana Ruka stigli su Ivica Žnidar i Ivica Petričević, pisao je klikaj.hr.

Prva ŽNL, 19. kolo, subota i nedjelja 1. i 2. svibnja, 17 sati:

NK Panonija – NK Mladost Molve / odgođeno, COVID-19
NK Kalinovac – NK Lipa / subota
NK Miklinovec – NK Borac / subota
NK Bratstvo – NK Viktorija / nedjelja, 11 sati
NK Tomislav-Radnik – NK Drava (NP) / nedjelja
NK Mladost Sigetec – NK Prekodravac / nedjelja
NK Sloga – NK Osvit / nedjelja