sastanak

Ljubić općinskim i gradskim Stožerima: Kreće i nastava i ŽNL, budite na prstima, a ako korona uđe u škole…..

Uz zahvalu na dosadašnjoj suradnji istaknuo je i nužnost kontinuirane suradnje s lokalnim stožerima, a posebno u trenutku pojave pojedinih žarišta.

09:31h
0

Sastanak županijskog Stožera civilne zaštite s načelnicima svih općinskih i gradskih stožera civilne zaštite s područja Županije održan je u prostorijama Gimnazije Fran Galović u Koprivnici, a glavna tema bile su daljnje aktivnosti i smjernice za rad svih stožera u nadolazećem vremenu.


Zamjenik župana, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko – križevačke županije Ratimir Ljubić izvijestio je prisutne o zaključcima nedavno održanog sastanaka u Nastavnom nacionalnom središtu civilne zaštite u Zagrebu, svih načelnika županijskih stožera te pročelnika i voditelja Službi civilne zaštite s članovima Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Sastanku u Zagrebu je prisustvovao zamjenik Ljubić i voditelj Službe civilne zaštite Koprivnica Miroslav Blažotić. Načelnik Ljubić naglasio je kako je trenutna epidemiološka situacija na području Županije zadovoljavajuća, ali kako bi tako i ostala, nužno je uz odgovornost građana i preventivno djelovanje svih lokalnih stožera. Uz zahvalu na dosadašnjoj suradnji istaknuo je i nužnost kontinuirane suradnje s lokalnim stožerima, a posebno u trenutku pojave pojedinih žarišta.

Pred nama je početak školske godine i odigravanje utakmica županijske nogometne lige. Pozivam sve članove općinskih i gradskih stožera na još veći angažman i pomoć inspektorima civilne zaštite u izvršenju nadzora javnih okupljanja – rekao je.

Što se tiče početka školske godine i nastave u školama načelnik Ljubić je dodao kako ej Županija dala Upute ravnateljima osnovnih i srednjih škola za organizaciju nastave sukladno navedenim epidemiološkim mjerama. Preporuka je da sva djeca 7. rujna fizički krenu na nastavu. Osigurano je 18 tisuća maski za sve učenike i nastavnike.

U slučaju pojave zaraze u školama, odluke i mjere će se donositi pojedinačno temeljem procjene epidemiološke struke prema područjima odnosno žarištima.

Na sastanku je istaknuta važnost pravovremenog i preciznog izvještavanja lokalnih stožera prema županijskom Stožeru civilne zaštite o stvarnom stanju na terenu, a kako bi se moglo na vrijeme reagirati u slučaju pojave žarišta i o tome izvijestiti Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

čitam...