turistički potencijal

Ludbreg ugostio prvu hrvatsku konferenciju o turizmu malih gradova

Tijekom dva dana okupilo se 300-tinjak sudionika, a organizatori konferencije su SPOT i domaćin, Grad Ludbreg

08:26h
0
Turizam malih gradova
Foto: SPOT

U Ludbregu je 4. i 5. studenog održana prva konferencija posvećena turizmu malih sredina Turizam malih gradova.

Prvoga, ‘konferencijskog’ dana sudionici su imali priliku čuti predavanja i prezentacije javnih i privatnih dionika u turizmu iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske, podijeljena u četiri tematska bloka – Promocija turističkih destinacija, Turizam kroz autentičnost i kreativnost, Selektivni oblici turizma, Stavljanje turističkih potencijala u funkciju. Na kraju svakog tematskog bloka održane su i zanimljive panel rasprave.

Drugi, ‘turistički’ dan konferencije, u subotu 5. studenog, donio je sudjelovanje na manifestaciji Wine & Walk Ludbreg. Riječ je o enogastro rekreacijskom događanju, koje se u Ludbregu održalo po treći put i primjer je inovativnog i održivog turističkog proizvoda koji povezuje suvremene trendove, tradiciju i male, lokalne proizvođače autentičnih vina i domaćih proizvoda.

Treće izdanje Wine & Walk Ludbreg okupilo je sudionike iz kontinentalne Hrvatske, ali i Slovenije i Mađarske, koji su, hodajući pitoresknom rutom dugom 12,5 kilometara obišli osam punktova na kojima su mogli degustirati probrana ludbreška vina i prigodne zalogaje.

Tijekom dva dana održavanja konferencije okupilo se 300-tinjak sudionika, a organizatori su SPOT i domaćin, Grad Ludbreg.

Turizam malih gradova
Foto: SPOT
Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW