dani mladena kerstnera

Ludbregom će se oriti smijeh, Festival kajkavske komedije dovodi 14 predstava i 87 glumaca amatera

Manifestacija se održava u čast poznatog hrvatskog književnika, scenarista i promicatelja kajkavske književne riječi, rođenog Ludbrežanina Mladena Kerstnera

12:13h
0
Foto: CZKI Dragutin Novak Ludbreg

Nakon dvije godine pauze uzrokovane koronavirusom i obnovom kinodvorane, Centar za kulturu i informiranje Dragutin Novak u Ludbregu će održati popularni, 15. po redu Festival kajkavske komedije Dani Mladena Kerstnera, od 24. do 27. studenoga.

Tako će na novoj pozornici CZKI ‘D. Novak’ 87 glumaca amatera izvesti 14 humorističnih amaterskih kazališnih predstava. Publiku, tako, očekuje preko sedam sati programa u četiri dana.

Festival svakoga dana počinje u 18 sati, a ulaz je besplatan.

Podsjetimo, manifestacija se održava u čast poznatog hrvatskog književnika, scenarista i promicatelja kajkavske književne riječi, rođenog Ludbrežanina Mladena Kerstnera.

Dani Mladena Kerstnera započeli su još 1998. godine kada je u Ludbregu u povodu 70. obljetnice Kerstnerova rođenja održan skup o njegovom opusu. Idućih nekoliko godina program je imao različite sadržaje, no od 2006. godine počinje se održavati u obliku u Festivala kajkavske komedije posvećen amaterskom stvaralaštvu i amaterskim glumačkim družinama koje njeguju kajkavsku komediju.

U 14 godina postojanja Festivala gostovalo je 157 glumačkih družina s 1410 glumaca amatera. Festival je proizašao iz njegovanja kajkavske riječi, izvlačenjem iz zaboravljenih pretinaca djela velikog komediografa Mladena Kerstnera, koji, ne samo da je stvorio jedan zanimljiv opus, nego je u hrvatsku stvarnost uveo i mnoštvo likova koji su postali prepoznatljivi.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW