Ulaganja

Ludbreška tvrtka iz EU fondova povukla skoro šest milijuna kuna za jačanje konkurentnosti i proširenje kapaciteta, ali i nova zapošljavanja

Nabavom linije za plastificiranje također su i u još smo jednom segmentu pridonijeli In house proizvodnji, smanjenju troškova i skraćivanju proizvodnog proces, budući da su do sada nabavljali uslugu plastificiranja kod vanjskih poduzeća.

15:15h
0
Foto: Službena stranica Oprema d.d.

Tvrtka Oprema iz Ludbrega, potpisala je s Ministarstvom gospodarstva poduzetništva i obrta Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u svrhu provedbe projekta pod nazivom Jačanje konkurentnosti tvrtke Oprema d.d. kroz proširivanje kapaciteta postojeće poslovne jedinice i poboljšanje tehnološke spremnosti.

Tvrtka je proizvođač uređaja za ugostiteljstvo, prvenstveno rashladnih uređaja za hlađenje i točenje piva, te uređaja za hlađenje i točenje sokova, vina, vode, soda-vode, a već su dugi niz godina prisutni na svjetskom tržištu.

Provedba projekta sufinancira se iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. godine, preciznije iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR).

Ukupna vrijednost projekta iznosi 15.278.205,69 kuna dok je udio EU sufinanciranja projekta 5.642.308,74 kuna.

Ovom investicijom proširen je proizvodni pogon dogradnjom proizvodne hale od 640 metara kvadratnih, kojom su povezane dvije postojeće proizvodne hale, te još 400 metara kvadratnih gdje su smješteni novi uredi i garderobe.

Osim navedenog, modernizirana je tehnologija kupnjom tri nova stroja. Nabavljena je nova savijačica, probijačica te linija za plastificiranje. Nabavom navedenih strojeva proširen je proizvodni pogon, s ciljem poboljšanja učinkovitosti i produktivnosti proizvodnih procesa, povećanja kvalitete postojećih gotovih proizvoda te veće energetske učinkovitosti.

Nabavom linije za plastificiranje također su i u još smo jednom segmentu pridonijeli In house proizvodnji, smanjenju troškova i skraćivanju proizvodnog proces, budući da su do sada nabavljali uslugu plastificiranja kod vanjskih poduzeća.

Ovim ulaganjem stvorena je potreba za novim zapošljavanjima te je zaposleno 25 radnika, a planirana su i daljnja zapošljavanja.

U budućnosti očekuju da će ovo ulaganje generirati i veću dodanu vrijednost proizvoda, omogućiti povećanje prihoda, izvoza i poboljšanje rezultata poslovanja što će doprinijeti daljnjem razvoju tvrtke.

čitam...