Svih 99 dobilo pismo od gradonačelnika

Ludbreške prvašiće dočekala priredba dobrodošlice

13:12h
0
Prvi dan škole // Foto: Osnovna škola Ludbreg

Budite dobri učenici i učenice, dobri prijatelji i prijateljice i ne plašite se ničega. Dobre ocjene su jako važne, ali ne zaboravite biti prijatelji jedni drugima, pomažite si i međusobno gradite školu u kojoj caruje prijateljstvo, poručio im je gradonačelnik.

Za učenike prvih razreda, njih 99, i njihove roditelje u dvorani Osnovne škole Ludbreg održana je priredba dobrodošlice.

Uz osigurane školske udžbenike, učenici Osnovne škole Ludbreg ovih su dana na kućne adrese dobili bon u vrijednosti 100 kuna za kupnju školskog pribora u jednoj od ludbreških knjižara. Uz bon, učenici su primili i pismo gradonačelnika.

– Škola samo kaj nije počela i sigurno ti je već dosadno bez učitelja i nastavnika, bez prijatelja iz razreda, a najviše ti fale zadaće, kontrolci i ispiti. Ali, dok praznici još traju treba ih dobro iskoristiti za igru, druženje, zabavu i čitanje. Nadam se da ste napravili sve kaj ste planirali i da ste spremni za školu. Oko škole uskoro budete vidjeli neke novosti poput prometnog poligona, a u školi su vam ravnateljica, učitelji i nastavnici te majstori pripremili još poneku novost. Bilo bi mi drago da svi zajedno krenemo u novu školsku godinu veseli i sretni te da zajedno s učiteljima i nastavnicima budemo najbolja škola na svijetu, da vrijedno radite, učite i budete najbolji kaj možete, da poštujete jedni druge, međusobno si pomažete i rastete u znanju, poštenju i prijateljstvu – pisao im je Dubravko Bilić.

Dodao je kako se ništa na ovom svijetu ne zaslužuje tek tako, već u sve treba uložiti puno truda, snage i upornosti.

– Škola i znanje je vaša prilika da postanete važni, uspješni i jednog dana sretni stanovnici našeg Ludbrega, najljepšeg malog grada na svijetu. Iako vam se ponekad čini da vas nitko ne razumije, vjerujte da vam roditelji i učitelji žele samo najbolje, da vam žele prenijeti sve što znaju te da zajedno možete ostvariti sve kaj si zamislite. Budite dobri učenici i učenice, dobri prijatelji i prijateljice i ne plašite se ničega. Dobre ocjene su jako važne, ali ne zaboravite biti prijatelji jedni drugima, pomažite si i međusobno gradite školu u kojoj caruje prijateljstvo – poručio im je gradonačelnik te svima zaželio puno uspjeha tijekom školske godine.

U ime učitelja i ostalih djelatnika škole  prvašićima i njihovim roditeljima zamjenica ravnateljice uputila je riječi dobrodošlice i predstavila učiteljice prvih razreda, a učenici trećih razreda pripremili su prekrasnu priredbu. Učiteljice su zatim povele učenike u njihove učionice.

čitam...