Ludens Teatar nagrađen na Skradinskom festivalu

07:32h
0
Scena iz nagrađene predstave "39 stepenica"

Predstava “39 stepenica”, nastala u koprodukciji koprivničkog Ludens teatra, kazališta Virovitica i Hrvatskog kazališta Pečuh na 4. festivalu „Glumište pod murvom”, koje se od 2008. održava u Skradinu, osvojila je nagradu i žirija i publike kao najbolja predstava Festivala, a Jelena Hadži-Manev osvojila je nagradu za najbolju žensku ulogu.

Priča je to o mladom Richardu Hannayu koji tragom špijuna koji su u njegovu stanu ubili ženu odlazi iz Londona u Škotsku kako bi ih pronašao. Policija ga sumnjiči za ubojstvo, a špijuni su mu za petama. U vlaku, dok bježi, zatraži pomoć djevojke Pamele. 

Predstavu je režirala Franka Perković, scenograf je Ivo Knezović, kostimografkinja Zsuzsu Tresz, a suradnik za scenski pokret Pravdan Devlahović. Četvero glumaca koji su ispričali nevjerojatnu filmsku priču su Jelena Hadži – Manev, Filip Juričić, Goran Koši i Mladen Kovačić.

 

Riječ je o urnebesnoj komediji “39 stepenica”, romanu Johna Buchana, po kojoj je Alfred Hitchcock 1935. snimio film, a koja je proglašena i najboljom predstavom na 18. Festivalu glumca održanog u svibnju u Vukovaru, Vinkovcima i Županji.