Luka Đurđ nadomak medalje na Europskom prvenstvu u Poljskoj

17:33h
0
Hrvatski ronioci u Poljskoj // Foto: RK Šoderica

Szczecin, grad na sjeveru Poljske, nedaleko Berlina, ove je godine bio domaćin juniorskog Europskog prvenstva u plivanju perajama, u organizaciji PZPN (Poljski savez plivanja perajama) te CMAS-a (Svjetske podvodne federacije).

Na ovom festivalu sportske izvrsnosti, plodove svog ogromnog rada i truda kroz višegodišnji trening pokazalo je oko 150 sportaša iz 17 europskih zemalja, a našlo se tu i šestoro predstavnika koji su branili boje hrvatske zastave, a svoje mjesto u juniorskoj reprezentaciji Hrvatske našla su i dva koprivničanca iz redova Šoderice.

Za reprezentaciju RH nastupili su: Ana Jerković (PD Mladost Medulin), Lovro Strmo (DPS Zagreb), Igor Žagar (RK Geronimo Zagreb), Toni Klopan (KPA Kostrena), te koprivničanci Luka Đurđ i Dorian Dobrinić (RK Šoderica), te Vladimir Šoštarić kao voditelj reprezentacije.

Odličan nastup zabilježio je Luka Đurđ, koji je unatoč ozljedi skočnog zgloba neposredno prije natjecanja stigao nadomak medalje – na 50 m BF zauzeo je odlično četvrto mjesto, dok je na 100 m BF bio deveti.

Luka je i kao prvi štafetist na 4×100 m svoju dionicu otplivao za nevjerojatnih 38.64 sekundi, što je novi seniorski i juniorski rekord RH!

Za Luku i njegovog brata Dominika slijedi nastup na Svjetskom prvenstvu u plivanju perajama koje će se održati u ruskom Kazanu, od 3. do 13. kolovoza, gdje im želimo još jedan uspješan nastup i odlične rezultate.

čitam...