26.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 19. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

M:A:K-ovci sudjeluju u europskom projektu ‘Mladi na djelu’
M

Ne propustite

U multilateralnom projektu programa “Mladi na djelu” uz Veliku britaniju, Nizozemsku i Ukrajinu sudjelovat će i 8 članova udruge za promicanje kultura i prava mladih “Mladi Akcija i Kultura –  MAK” iz Koprivnice.

Projekt razmjene mladih “Inspiration network” obuhvaća 32 sudionika iz 4 europske zemlje s općim ciljem promicanja europskog građanstva mladih, zapošljivosti, očuvanja okoliša  i interkulturalnog učenja. 6 mladih uz 2 mentora iz spomenutih zemalja osmislili su projekt za razvijanje kreativnosti mladih koju će koristiti u svakodnevnom životu i biti uključeniji u život i rad svoje zajednice.

Projekt je odobren od EACEA-e, agencije  odgovorne za upravljanje programima Europske unije u području obrazovanja, kulture i audiovizualne politike. Agencija u cijelosti upravlja i nadgleda sedam ključnih programa europske zajednice: cjeloživotno učenje, Erasmus Mundus, Tempus, kultura, Mladi na djelu, Europa za građane i medije. Kroz 10 dana u lipnju sudionici će proputovati više gradova središnje Engleske sudjelujući u kreativnim radionicama, dok će druga faza projekta biti održana u Dudleyu, pokrajini West Midlands, koristeći umjetnost i metode neformalnog učenja za osnaživanje društvene uključenosti, cjeloživotnog učenja i ekološke osvještenosti za stjecanje ključnih kompetencija mladih; komunikacija na materinjem i stranom jeziku, temeljne tehnološke kompetencije, učiti kako učiti, društvene i građanske kompetencije, osnove poduzetništva i sposobnost rješavanja problema te timski rad, što su i neki od ciljeva rada udruge M:A:K.

Predstavnici M:A:K-a upravo su završili međunarodni Program obuke za Razmjene mladih održan u De Glindu u Nizozemskoj, a uz to sudjelovali su i na osposobljavanju mentora rada s mladima u Luksemburgu i Belgiji, španjolsko-bugarsko-hrvatskom projektu Europa za građane “Bratimljenje europskih gradova – Most među mladima” i drugim nacionalnim programima obuka u 2011. i 2012. godini. Učenici Obrtničke škole Koprivnica, MAK-ovci Ivan Pišpek, Mateo Komljenović i Fran Bartolić, te MAK-ovci Gimnazijalci Borna Ilić i Dora Kolačko uz izvanrednu učenicu Srednje škole Ines Benčik i mentore Denisa Hanžeka i Silviju Kostjuk otputit će se 20. lipnja na drugi kraj europskog kontinenta.

Po završetku projekta, sudionici iz udruge MAK, u Koprivnici će na okruglom stolu predstaviti što su naučili, vidjeli i spoznali ostalim članovima udrugeo i svima zainteresiranima. Cilj je kroz širenje djelovanja udruge M:A:K gradu, ali i šire, doprinjeti kvalitetnijim programima uključivanja mladih u društveni život svoje zajednice, aktivno angažiranje na projektima koje udruga provodi, kao i sve većem povezivanju mladih s drugim zajednicama, iz cijele Europe.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Lice godine Sjeverozapadne Hrvatske

FOTO Mlada Rebeka Vidić stala je pred naš objektiv i otkrila sve čari modelinga: Za postati miss važnija je kultura i obrazovanje od ljepote

Mlada, lijepa, uspješna i skromna Rebeka Vidić iz Virja nedavno se okitila titulom Licem godine Sjeverozapadne Hrvatske. Pobjednička titula, uz...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×