Mađarska reprezentativka Orsolya Herr potpisala za Podravku Vegetu

17:17h
0


090526-herr-mOrsolya Herr, 24-godišnja golmanica koja je s Györom ove sezone igrala u finalu Lige prvakinja, u utorak je potpisala dvogodišnji ugovor s Podravkom Vegetom.

Herr je mađarska reprezentazivka, koja je u klubu bila u sjeni poznatije iskusnije kolegice Katalin Palinger, a u Podravku očekuje veću minutažu u odnosu na Györ. Konkurencija će joj u redovima hrvatskih prvakinja biti Ivana Jelčić i Marta Žderić, dvije hrvatske reprezentativke.

– Rođena sam u Tatabynyji, gdje sam počela s rukometom, a sa 14 godina sam stigla u Györ, tamo sam krenula u gimnaziju, a u klubu sam bila deset godina. Prošle godine završila sam i Ekonomski fakultet, a ovog ljeta istječe mi ugovor s Györom, pa sam odabrala novi izazov i prihvatila poziv iz Koprivnice, grada koji mi se svidio na prvi pogled. Klub ima dobro stručno vodstvo, i očekujem da ćemo imati zapaženu ulogu u Ligi prvakinja sljedeće sezone – rekla je Orsolya Herr nakon potpisa ugovora.

Direktor Podravke Vegete Marijan Domović naglasio je kako kontakti s mađarskom golmanicom postoje već dvije godine, dakle bila je u planovima od ranije, što pojašnjava i odlazak Paule Claudie Ungureanu, s kojom je ugovor sklopljen na godinu dana. Domović je dodao kako se Podravki nudi niz igračica, a priznao je kako je među zanimljivim imenima i makedonska vanjska igračica Julia Portjanko.

Većina Podravkinih igračica trenutno je na pripremama reprezentacije, a ostatak ekipe u srijedu će gostovati u Križevcima u prijateljskoj utakmici s istoimenim trećeligašem. Susret će započeti u 19 sati.

čitam...