Ravnatelj Mato Devčić

Magnetska rezonanca očekuje se do Božića, a evo koji još uređaji stižu ove godine

Kao što je već poznato, devet medicinskih djelatnosti dobit će nove prostore odnosno obnoviti će se oni stari, unaprijediti će se i poboljšati, kazao je ravnatelj bolnice Mato Devčić.

12:47h
0
Foto: Matija Gudlin
Koprivnička bolnica // Foto: Matija Gudlin

Na konferenicji za medije održanoj u koprivničkoj bolnici, bilo je govora o projektu ‘Dnevne bolnice’, nabavu opreme te preventivne preglede branitelja koji su obavljeni u prošloj godini.


Tako se spomenuti projekt provodi očekivanom dinamikom te će do kraja ovog mjeseca biti gotov glavni projekt, a tijekom travnja će se raspisati natječaj za izvođača radova.

– Kao što je već poznato, devet medicinskih djelatnosti dobit će nove prostore odnosno obnoviti će se oni stari, unaprijediti će se i poboljšati – kazao je ravnatelj bolnice Mato Devčić.

Osvrnuo se i na nabavu uređaja magnetske rezonance za koji je rezervirano iz državnih decentraliziranih sredstava osigurano 8,9 milijuna kuna. Objavljen je i natječaj za nabavu uređaja te se očekuje da će cijeli proces, od nabave pa do uređenja prostora, biti gotov do Božića i uređaj će biti spreman za korištenje.

dr. Mato Devčić // Foto: Dina Ivačić

– Ove godine nabavljamo i uređaj za dezinfekciju vode u djelatnosti za operaciju i centralnu sterilizaciju vrijedan 420.000 kuna. Uz to, operacijske lampe za tri sale u vrijednosti od 480.000 kuna. Potom i respirator za Jedinicu intenzivnog liječenja, a vrijedi 240.000 kuna. U planu je i nabava uređaja za predpripremu demineralizirane vode na Odjelu za dijalizu za hemodijalizu u vrijednosti od 410.000 kuna – istaknuo je ravnatelj.

Također, naveo je i podatak da je bolnica u procesima nabave lijekova  te ostalog potrošnog materijala ostvarila uštedu od 10 posto.

Zadovoljan je i s dinamikom te brojem obavljenih preventivnih pregleda podravsko-prigorskih branitelja.

– Opća bolnica je sukladno ugovoru nadležnog ministarstva obavila preventivne preglede branitelja u prošloj godini i to za 400-tinjak njih. Idući ponedjeljak će biti potpisan novi ugovor za nastavak pregleda te očekujemo istu dinamiku obavljanja kao i dosada – zaključuje ravnatelj Devčić.

 

 

čitam...