Mali Gradišćanski Hrvati pobjednici kviza ‘Hrvatska moja domovina’

16:15h
0

Ekipa Dvojezične sridnje škole Veliki Borištof iz austrijskog Gradišća osvojila je prvo mjesto na međunarodnom kvizu znanja „Hrvatska moja domovina“  što je 15. godinu za redom održan u koprivničkom prigradskom naselju Bakovčica.

Drugo mjesto pripalo je predstavnicima Virovitičko-podravske županije, učenicima Osnovne škole Mikleuš, a treće malim Crnogorcima iz Koprivnici prijateljskog grada Nikšića. Na kvizu su još sudjelovali i učenici iz Đelekovca te Vukovara i svi su oni pokazali da izvrsno poznaju hrvatsku povijest, rekao nam je tamošnji učitelj Radovan Knežević, istaknuvši dodatni razlog za zadovoljstvo:

„Na ovom kvizu je potpisan povelja prijateljstva između OS „Dragutina Tadijanovića“ Vukovar i Područne škole Bakovčica. Naime, sve su to škole prijatelji, ali svake godine za održavanja kviza od sada ćemo s jednom školom i potpisati Povelju prijateljstva da na zidovima ove škole ostane za uspomenu i da u budućnosti mogu generacije učenika i mještana vidjeti tko je tu sve bio, boravio i s kim smo se to sve družili.“

Bakovčicu su kao i svake godine tijekom kviza posjetili članovi diplomatskog zbora, a dolazak svojih učenika iduće godine najavili su iz Kraljevine Norveške i Španjolske.

Izvor: Radio Drava