ODVAJANJE OTPADA

Mališani Bubamare dobili zabavne i edukativne bojanke Zelenko i eko ekipa

oncept i dizajn bojanki prilagođeni su djeci predškolske dobi.

11:51h
0
Ilustracija // Foto: ingimage

Bojanke Zelenko i eko ekipa zamjenik načelnika općine Kalinovac Danijel Moslavac podijelio je jučer djeci Dječjeg vrtića Bubamara.

Po primjerak dobili su mališani predškolske dobi s područja Đurđevca te općina Ferdinandovac, Kalinovac, Kloštar Podravski, Molve, Novo Virje, Virje i Podravske Sesvete. Bojanka obuhvaća teme pravilnog odvajanja otpada i recikliranja koje su ujedno i zadnje dvije teme projekta Održive misli, a izrađena je kako bi se djeca upoznala s održivim gospodarenjem otpadom i svojom ulogom u njemu na zabavan i edukativan način.

Koncept i dizajn bojanki prilagođeni su djeci predškolske dobi, a sastoje se od glavnog lika Zelenka i njegovih prijatelja Mime, Kika Popija koji djecu vode kroz zadatke bojanja, ali i one koji zahtijevaju logičko razmišljanje te podučavaju o pravilnom odvajanju otpada i recikliranju. Cilj je da djeca usvoje navike pravilnog odvajanja i nauče važnost recikliranja od najranije dobi što će voditi smanjenju količina otpada na odlagalištu te njegov štetan utjecaj.

Projekt Održive misli provodi se u trajanju od 20 mjeseci, odnosno od 17. travnja 2018. do 17. prosinca 2019. godine. Sufinanciran je sredstvima Europske Unije iz Kohezijskog fonda.