UZOR Hrvatske

Mališani naučili kako pravilno gospodariti otpadom i brinuti za okoliš

Dječji priručnik za održivi razvoj - Prepoznavanje i razvrstavanje otpada prvenstveno je namijenjen djeci predškolske (od prvih koraka) i školske dobi (do 4. razreda osnovne škole).

09:14h
0
02 Uručivanje Dječjih priručnika za održivi razvoj u OŠ Braća Radić Kc

Voditeljica programa UZOR-a HRVATSKE Sonja Hlebar uručila je ove srijede Dječje priručnike za održivi razvoj – Prepoznavanje i razvrstavanje otpada mališanima u koprivničkoj Osnovnoj školi Braća Radić.


Sva djeca koja pohađaju razrednu nastavu od 1. do 4. razreda na poklon su dobila priručnike.

Uručivanje Dječjih priručnika za održivi razvoj realizirano je uz podršku programa Zeleni pojas u organizaciji Ine – Industrije nafte, d.d. koji je prepoznao UZOR-ovo originalno rješenje iz civilnog sektora kao potrebno i važno za odgoj i obrazovanje djece za održivi razvoj.

Ovim Dječjim priručnikom za održivi razvoj, UZOR-u je cilj još više doprinijeti odgoju i obrazovanju djece za održivi razvoj na temu prepoznavanja i razvrstavanja otpada u Republici Hrvatskoj, ali i u drugim zemljama.

Ovaj cilj UZOR ostvaruje od najranije dobi djece, izgradnjom i podizanjem ekološke svijesti djece na takvu razinu da u svakoj prilici znaju prepoznavati i razvrstavati sve vrste otpada s kojima se susreću.

– Velika je radost što smo i danas ponovno svjedočili da je i u Hrvatskoj moguće povezati društvene interese civilnog i poslovnog sektora oko dobrog cilja kakav je odgoj i obrazovanje djece za održivi razvoj – rekli su iz UZOR-a.

Dječji priručnik za održivi razvoj – Prepoznavanje i razvrstavanje otpada prvenstveno je namijenjen djeci predškolske (od prvih koraka) i školske dobi (do 4. razreda osnovne škole).

– Naša je misija da svako dijete predškolske i školske dobi u Republici Hrvatskoj, do 4. razreda osnovne škole, čim prije dobije svoj besplatan primjerak Dječjeg priručnika za održivi razvoj – Prepoznavanje i razvrstavanje otpada, kroz partnersku suradnju civilnog, poslovnog i javnog sektora. – dodali su iz UZOR-a.

 

čitam...