30.1 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Čvor se raspetljava

MALO SMO IH ‘POGURALI’ Nakon igre pokvarenog telefona, političari sjeli u školske klupe i dogovorili se oko dogradnje vrtića u Koprivničkom Ivancu
M

Jučer je održan sastanak predstavnika Županije, Općine i škole i prostorima područne škole, a završio je pozitivno. Predstavnici Općine Koprivnički Ivanec usuglasili su se s prijedlozima Županije glede nadogradnje vrtića te je dogovoren nastavak zajedničke suradnje.

Ne propustite

Nakon što smo nedavno pisali o rijetko viđenoj zavrzlami i igri pokvarenog telefona između Županijske uprave i područne škole u Koprivničkom Ivancu s jedne strane linije te općinom Koprivnički Ivanec i načelnikom Marijom Švegovićem s druge strane, čini se da su se stvari pomaknule s mrtve točke.

Jučer je održan sastanak predstavnika Županije, Općine i škole i prostorima područne škole, a završio je pozitivno. Predstavnici Općine Koprivnički Ivanec usuglasili su se s prijedlozima Županije glede nadogradnje vrtića te je dogovoren nastavak zajedničke suradnje.

Podsjetimo, Općina Koprivnički Ivanec željela je dograditi vrtić Ivančica kako bi mogao prihvatiti više djece, no zgrada vrtića dijeli se s područnom školom, koja je u vlasništvu Županije. Zato su, kako kaže načelnik Mario Švegović, još prije četiri mjeseca uputili zahtjev za darivanjem kako bi on bio razmotren na Županijskoj skupštini, no njihov slučaj nije bio uvršten u dnevni red sjednice Županijske skupštine. Načelnik je također tvrdio da se radi o političkoj opstrukciji s obzirom na to da je ravnateljica škole Kristina Furkes bila njegova politička protivnica na lokalnim izborima, i to iz redova Mreže nezavisnih lista, kojoj pripada i župan Darko Koren.

Foto: kckzz.hr

– Trebali smo napraviti prijedlog parcelacije. To smo i napravili i poslali ga školskom odboru 22. svibnja. Uskoro smo u razgovoru s ravnateljicom doznali da nije potpun. Poslali smo drugi prijedlog 18. lipnja i dobili smo odgovor da je on u redu. Zašto se onda prijedlog nije stavio na školski odbor, zašto nije u četiri mjeseca upućen i daljnju proceduru? To mogu iščitati smo kao političku opstrukciju od strane ravnateljice – rekao je načelnik na konferenciji za medije koju je sazvao zbog ove situacije.

S druge strane, iz Županijske uprave i škole tvrdili su da načelnik ne razumije proceduru i da silom želi nešto mimo zakona. Ravnateljica je pak izjavila da Općina nije podnijela potrebnu dokumentaciju.

– Ja sam od općine dobila jedan A4 papir, to nije nikakvo rješenje. S tim mi ne možemo ići na katastar i gruntovnicu, moramo imati i elaborat, cijelu pozadinu. Dokumentacija je bila nepotpuna, s time ne možemo dalje prema državnim tijelima – rekla je ravnateljica.

Više o svemu možete pročitati ovdje.

Foto: kckzz.hr

Jučerašnjem sastanku su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju, zaštitu okoliša i zaštitu prirode Damir Petričević, ravnateljica OŠ Koprivnički Ivanec Kristina Furkes, načelnik Općine Koprivnički Ivanec Mario Švegović, predsjednik Općinskog vijeća Općine Koprivnički Ivanec Mihael Sremec te članovi Školskog odbora.

Zamjenik Ljubić na sastanku je predstavnicima Općine Koprivnički Ivanec pojasnio proceduru kojom se mogu riješiti imovinsko-pravni odnosi glede nadogradnje vrtića, naglasivši kako je i u ranijoj komunikaciji istaknuto da je Županija suglasna s time da Općina nadogradi dječji vrtić, za što postoje dva načina. Jedan način je da Općina zatraži pravo građenja, a drugi je da zatraži darovanje tog prostora. Naravno, sve te radnje iziskuju i određena financijska sredstva, a kako bi i u tom dijelu pomogla i izašla u susret Općini, Županija je spremna sufinancirati projekt s 30 posto iznosa s ciljem osiguravanja što boljih uvjeta za najmlađe. Zamjenik je dodao kako je po pitanjima odgoja i obrazovanja djece važno zajedničko djelovanje jer će sve uloženo u dječji vrtić ostati na korištenje budućim generacijama.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vesele kolone

FOTO Tako se slavi kraj nastave! Mali Radići dan iskoristili za odlazak u kino, pogledajte to veselje

Učenici diljem Lijepe Naše broje dane do završetka školske godine. Posljednji tjedan učenici Osnovne škole Braća Radić iz Koprivnice iskoristili...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×