18.2 C
Koprivnica
Petak, 12. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Marija Stipan izlagala u Bjelovaru
M

Ne propustite

Mnogobrojna publika i prijatelji nazočili su u subotu otvorenju izložbe, poznate koprivničke slikarica Marija Stipan, koja se predstavila samostalnom izložbom slika u gradskoj kavani i slastičarnici „Zagorje“ u centru Bjelovara. Ovo je slikarici 18 samostalna izložba po redu, ana kojoj je izložila dvadesetak slika većeg i srednjeg formata. Danas s obitelji živi u Koprivnici, a radi u Općoj bolnici u Koprivnici kao glavna sestra jedinice samostalne djelatnosti Ortopedije.

Osebujan i karakterističan stil govori nam o minucioznosti slikaričinog izražavanja. U sadržaju slika dominiraju mrtve prirode, cvijeće i pitoreskni krajolici iz njezinog rodnog okruženja iz kojega je potekla, iz rodnih joj Molvi. Koristi se medijem akrila, pastela, akvarela i ulja na platnu. Marija je članica Likovne sekcije Podravke i molvarskog Likovnog kruga. Da je riječ o vrsnoj slikarici s dugogodišnjim slikarskim radom i prisustvom na likovnoj sceni, potvrđuju nam to njezine brojne kritike od poznatih likovnih kritičara i znalaca likovne umjetnosti i književnosti.

U program izložbe uveo nas je duo ‘Ivane’ s pjesmom, o slikarici je govorila je Vesna Sertić, dipl. med. sestra, prisutnima se također obratio prigodnim riječima i domaćin i vlasnik kavane Božidar Zagorec, izložbu je otvorila Alica Ranogajec, predstavnica općine Bjelovar. Izložba će ostati otvorena do kraja rujna. Svi ljubitelji Marijinog slikarstva mogu posjetiti izložbu ako ih put nanese u Bjelovar, uživajući u višestrukom zadovoljstvu lijepih slika, kave, kolača i sladoleda.

{vsig}kultura/09-2011/110912-marija-stipan/{/vsig}

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Rasinjski ljepotan

FOTO Pogledajte kako će izgledati novi dvorac Inkey, bit će to pravi turistički biser sjevera Hrvatske

Mnogo je bilo skeptika kad je Županija kupila derutni dvorac Inkey u Rasinji za 60-ak tisuća eura. Ova se...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×