Marijan Špoljar imenovan vršiteljem dužnosti ravnatelja Muzeja

18:29h
0
Draženka Jalšić-Ernečić bila je vidljivo potresena odlukom Gradskog vijeća / Foto: Ivan Brkić

Muzej grada Koprivnice danas je dobio novog ravnatelja, iako samo privremenog – Gradsko vijeće Grada Koprivnice na današnjoj je sjednici na mjesto vršitelja dužnosti ravnatelja Muzeja grada Koprivnice imenovalo Marijana Špoljara, koji na dužnost stupa istekom mandata aktualnoj ravnateljici, Draženki Jalšić-Ernečić, 15. siječnja. 

Podsjetimo, posljednjih tjedana govorilo se kako će na današnjoj sjednci Gradskog vijeća doći do imenovanja novog ravnatelja Muzeja. U studenom je raspisan natječaj na koji su se prijavili Marijan Špoljar i aktualna ravnateljica, a Upravno vijeće Muzeja na temelju preporuke Stručnog vijeća za novog ravnatelja  predložilo Špoljara. Svoje mišljenje dalo je i Kulturno vijeće Grada Koprivnice, također predloživši Špoljara. No, natječaj je poništen zbog nepravilnosti u radu Stručnog vijeća Muzeja te je bilo nužno izabrati v.d. ravnatelja.

Danas su na sjednici Gradskog vijeća oboje kandidata dobili priliku u 10 minuta izložiti plan i program za sljedeće mandatno razdoblje. Nakon što su to i učinili, vijećnici su se povukli na polusatnu pauzu, nakon koje je donesena odluka – samo jedan vijećnik bio je protiv imenovanja Marijana Špoljara na mjesto v.d. ravnatelja. 

Špoljar će funkciju vršitelja dužnosti ravnatelja obnašati u trajanju od najduže tri mjeseca.