15.7 C
Koprivnica
Srijeda, 29. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Marijeta u ponedjeljak putuje u SAD, operacija 2. travnja
M

Ne propustite

Marijeta Bugarin, mlada Koprivničanka oboljela od Parry-Rombergovog sindroma, putuje u ponedjeljak u Ameriku. U klinici u Madisonu bit će 2. travnja podvrgnuta operaciji, rekla je Radio Dravi njena majka Valentina Smoljanović. 

– Doktor koji radi te operacije uzima tkivo sa tijela i zamjenjuje ono zaraženo tkivo u obrazu što, ne znam zbog čega, zaustavlja progresiju bolesti i ona se dalje ne širi. Operacija je uspješna u 98% slučajeva, ja se nadam da nećemo biti među onih 2%, to me sad najviše muči – rekla je Valentina Smoljanović.

Marijeta je digla na noge cijelu ovdašnju javnost. Humanitarne akcije za prikupljanje novca za njenu operaciju organizirali su Udruga obitelji Volim život, ali i Grad, obrtnici, Marijetina škola “Antun Nemčić Gostovinski” te mnogi drugi. Operacija košta oko 48.000 dolara. Najveći dio novca za operaciju, troškove putovanja i smještaja u Madisonu plaćen je od novca koji je prikupila Udruga dok je 14.500 dolara za operaciju uplatio i Fond za potporu teško oboljelih što djeluje u sklopu PPDIV-a u Podravki.

Zasad je izvjesno da će Marijeta nakon operacije ostati pod kontrolom američkih liječnika dva do četiri tjedna, a povratak u Hrvatsku planiran je 2. svibnja. Vjerujemo u potpun uspjeh operacije koja će Marijeti dati novu priliku za kvalitetan život.

Izvor: www.radio-drava.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Na florijanskom trgu

FOTO/VIDEO Svečanim polaganjem vijenaca za sve stradale u Domovinskom ratu obilježen Dan državnosti

Povodom Dana državnosti, koji se obilježava sutra, 30. svibnja, kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata na...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×