4.6 C
Koprivnica
Utorak, 16. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Mario Kolar i Božica Gašparić postali punopravni članovi DHK-a
M

Ne propustite

Na 19. sjednici Upravnog odbora Društva hrvatskih književnika u punopravno članstvo DHK-a primljeni su dosadašnji članovi suradnici Podravsko-prigorskog ogranka DHK, dr. sc. Mario Kolar i Božica Gašparić.

Dr. sc. Mario Kolar (Molve, 1981.) na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu završio je studij kroatistike, slavistike i bibliotekarstva te doktorirao iz područja kroatistike. Objavljuje znanstvene studije te eseje i kritike uglavnom iz područja novije hrvatske književnosti i bibliotekarstva. Do sada je objavljivao u mnogim zbornicima i časopisima (Vijenac, Kolo, Republika, Hrvatska revija, Kaj, Književna smotra, Croatica, Nova Istra, Podravina, Podravski zbornik, In medias res itd.) te je sudjelovao na desetak znanstvenih skupova. Dobitnik je Rektorove nagrade za humanističke znanosti Sveučilišta u Zagrebu (2006.) te Književne nagrade „Ivan vitez Trnski” Podravsko-prigorskog ogranka Društva hrvatskih književnika (2013.). Voditelj je Tribine „Književno zrcalo” Podravsko-prigorskog ogranka DHK. Radi na Medijskom sveučilištu u Koprivnici. Član je Matice hrvatske i Hrvatskog knjižničarskog društva.

Božica Gašparić (Koprivnica, 1966.) radi u  Podravki d.d. u Koprivnici i dugogodišnja je članica Literarne sekcije KUD-a Podravka. Dobitnica je diplome Hrvatskog sabora kulture (2006.) za 20-ogodišnji doprinos u kulturno umjetničkom životu tvrtke i grada.

Objavila je pet zbirki poezije: Bajke u okovima (1990.), Cvjetovi duge (2004.), Hrvatski krajolik (2006.), Mrve ljubavi (2009.) i Sjaj trna u svemiru (2012.) koja je izašla u biblioteci Drava Podravsko-prigorskog ogranka DHK-a.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Komunalac

OBAVIJEST Sutra se u Koprivnici ne naplaćuje parking

Iz Komunalca obavještavaju kako se sutra neće naplaćivati usluge parkiranja. - Na dan parlamentarnih izbora, 17. travnja 2024., neće se...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×