23.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 19. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Općina koprivnički ivanec

Mario Švegović o planovima: Gradimo novi vrtić, nogostup, pješačko-biciklističke staze, dovodimo investitore u poslovnu zonu, privukli smo puno EU sredstava
M

Unazad četiri godine mojeg mandata prioritet mi je zdravlje mještana Općine Koprivnički Ivanec, a to ću i nastaviti. Nitko nema pravo ugrožavati zdravlje mještana Općine Koprivnički Ivanec te zagađivati tlo, zrak i vodu. Takve osobe neću podržati ni na općinskoj ni na županijskoj razini, kazuje Švegović.

Ne propustite

Mario Švegović, aktualni načelnik te kandidat za načelnika općine Koprivnički Ivanec, govorio je o aktualnim projektima te budućim planovima za općinu.

Što vas je motiviralo da se ponovno kandidirate za načelnika Općine Koprivnički Ivanec? Jeste li zadovoljni postignutim u prethodne četiri godine mandata?

Najveća motivacija da se ponovno kandidiram su moji mještani Općine Koprivnički Ivanec koji prije svega zaslužuju čisti i zdravi okoliš i da se projekti poput izgradnje dječjeg vrtića, nogostupa od naselja Koprivnički Ivanec prema naselju Kunovec i mnogi drugi završe, jer su isti već u postupku realizacije. Uvijek može bolje i više, ali uz stalno opstruiranje od strane vijećnika HSS-a, HDZ-a i Mreže neke projekte nije bilo moguće pokrenuti.

Osim što ste rješavali dugove prethodne vlasti, koje ste još kapitalne projekte realizirali?

Vjerujem da mještani razumiju situaciju kada naslijedite dugove da nije moguće ništa drugo raditi već prvo treba sve podmiriti, a nakon toga krenuti u investicije. Ima mnogo projekata koji su financirani novcem iz EU fondova poput pješačko-biciklističke staze, odnosno sjeverni dio Koprivničke ulice za koji smo dobili 1.8 milijuna kuna, zatim proširenje parkirališta na groblju u naselju Koprivnički Ivanec 200 tisuća kuna, uređenje društvenog doma u naselju Goričko 140 tisuća kuna, uređenje prostorija udruga Društva izvornog folklora KTK Vector i Udruga veterana Domovinskog rata 100 tisuća kuna, uređenje malonogometnog igrališta NK Sloga ukupne vrijednosti 900 tisuća kuna, od čega je dobiveno 290 tisuća kuna od Ministarstva sporta. Općina je ukupno iskoristila cca. 2,5 milijuna kuna za kapitalne projekte iz EU fondova. Unatoč koronakrizi prodano je građevinsko zemljište u poslovnoj zoni u vrijednosti od 3,6 milijuna kuna. S obzirom na to da je to jednogodišnji proračun Općine Koprivnički Ivanec zadovoljan sam postignutim, a ista sredstva su iskorištena za poboljšanje uvjeta života mještana Općine Koprivnički Ivanec.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Također projekt gerontodomaćica za 32 korisnika kroz EU projekte „Zaposli pa pomozi“ i „Pomoć je moć“.

Kako komentirate vaše protukandidate, neki su u kampanju krenuli prilično oštro.

Ovo su metode Kreše Beljaka koji je rasturio HSS i s nekadašnjih 4.5 posto pali na poražavajućih 0.6 posto što je žalosno za stranku staru 117 godina. S obzirom na to da je kandidat HSS-a Zoran Vrabelj kao vijećnik pozivao da načelnik svojim autoritetom utječe na ravnateljicu vrtića da promijeni odluke, a po zakonu to je kazneno djelo, točnije trgovanje utjecajem, dovoljno govori o osobi koji bi stvari rješavao „mišićima“. Podsjećam da je na prošlim izborima 2017. godine Zoran Vrabelj pregovarao s gospodinom Korenom za mjesto načelnika pa je lako zaključiti da je glavni motiv njegove kandidature samo želja za „stolicom“ .

Negativna kampanja povezana s činjenicom da se suprotstavljam načinu poslovanja Piškornice sanacijskog odlagališta, a HSS-ov kandidat za načelnika Zoran Vrabelj objeručke prihvaća takvo poslovanje odlagališta i dovoz smeća u općinu, odnosno želi nastaviti projekt „MEGASMETLIŠTA“ prijašnjih načelnika pa im kao takav odgovara na poziciji načelnika.

Unazad četiri godine mojeg mandata prioritet mi je zdravlje mještana Općine Koprivnički Ivanec, a to ću i nastaviti. Nitko nema pravo ugrožavati zdravlje mještana Općine Koprivnički Ivanec te zagađivati tlo, zrak i vodu. Takve osobe neću podržati ni na općinskoj ni na županijskoj razini.

Prije par dana najavili ste gradnju dječjeg vrtića što je ujedno i vaš najveći uspjeh kao načelnika.

Da, ovo je jedan od mojih većih uspjeha kao načelnika i jako sam zadovoljan da će uskoro roditelji moći svoju djecu smjestiti u novi dječji vrtić sa 5 skupina, dvije jasličarske i tri miješane veliki-mali.

Žalosno je da se gospodin Vrabelj koji vozi djecu u vrtić u Koprivnicu, a kandidat je za načelnika HSS-a protivi gradnji vrtića, a u programu spominje pet prostorija. Meni to govori da čovjek ne barata ni temom ni materijom te je samo produžena ruka pojedinaca koji vide osobni interes od gradnje „megasmetlišta“. Isto tako očito je kako HSS kao ni njegovi vodeći ljudi ne razumiju što znači investicijski ciklus i da je ovaj model financiranja vrtića koji smo mi pokrenuli uobičajen. U krajnjoj liniji što mislite na koji način će općine u suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom financirati sportske dvorane, nego kreditom ili na koji način će Grad Koprivnica financirati školu na Podolicama. Nemam ništa protiv gospodina Vrabelja, to je mlad ambiciozan političar, ali nažalost bez znanja i mudrosti da vodi općinu i svi njegovi politički potezi nisu njegova odluka, već su vođeni od strane koprivničkog HSS-a i SDP-a te Kreše Beljaka koji je upropastio stranku.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Kako komentirate činjenicu da Regionalni centar za gospodarenjem otpadom još nije realiziran, a ni gradnja formalno nije počela, iako je njegov završetak najavljen za 2023. godinu?

Kao prvo nigdje u Planu gospodarenja otpadom RH 2017-2022 godine ne postoji RCGO Piškornica. U planu je izgradnja CGO Piškornica te uz dosadašnje 4 županije uključene su još dvije Bjelovarsko-bilogorska i Virovitičko-podravska županija. S obzirom na to da još nemaju ni projekat ni građevinsku dozvolu upitan je završetak 2023. godine.

Mještani Općine Koprivnički Ivanec moraju znati da u tom novom „strateški važnom projektu“ nema Općine Koprivnički Ivanec te će jedini benefiti biti hrpetine smeća iz šest ili više županija, odnosno svi mi dobit ćemo jedno MEGASMETLIŠTE.

Činjenica da se koprivnički HSS i SDP ne buni nudi samo dva odgovora ili su nekome nešto dužni pa se ne smiju protiviti izgradnji istog ili će imati osobne koristi u budućnosti. Kako god okrenete priča nije transparentna.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Koje projekte mislite realizirati u naredne četiri godine ukoliko pobijedite na ovim izborima?

Već sam prije spomenuo izgradnju dječjeg vrtića, nogostup od naselja Koprivnički Ivanec do naselja Kunovec, pješačko-biciklističke staze u svim naseljima, izgradnja Osnovne škole ukoliko bude mogućnost apliciranja na EU fondove, dovođenje investitora u poslovnu zonu, dovođenje investitora za izgradnja staračkog doma, nastavak jednolikog razvoja svih naselja.

I za kraj, vaša poruka biračima?

Birajte provjereno i učinkovito, birajte jednoliki razvoj svakog naselja, birajte načelnika koji ima rezultate i djela, a ne obećanja.

Birajte broj 4 za načelnika Demokratskog HSS-a koji brine za zdravlje svojih mještana i broj 1 za Općinsko Vijeće Demokratskog HSS-a koji žele razvoj Općine Koprivnički Ivanec.

 

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

opg sretni breg

FOTO/VIDEO Jadranka i Slavko Lakuš udahnuli su staroj kleti novi život i pretvorili ju u mjesto iz snova u kojem svaka stvar ima svoju...

Odlazak u mirovinu za njih je bila mogućnost da se bave obiteljskom tradicijom. Nastavili su živjeti još bržim tempom...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×