Martina i Zoran Zlatar biciklima stigli u Poljsku

10:04h
0
Zoran i Martina Zlatar u Poljskoj

Koprivnički policajac Zoran Zlatar i njegova petnaestogodišnja kćerka Martina stigli su u četvrtak u kasnim popodnevnim satima u Poljsku, kamo su biciklima iz Koprivnice krenuli 8. kolovoza.

Njihovo je odredište poznato svetište Czestohowa, a povod putovanja je provođenje humanitarne akcije prikupljanja novčanih sredstava namijenjenih za kupnju nužno potrebne opreme za Odjel pedijatrije Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek” Koprivnica.

Akciju pod nazivom „1 kilometar = 1 euro” organizirao je regionalni klub IPA Koprivnica koji djeluje na području Koprivničko-križevačke županije, a čiji su članovi aktivni i umirovljeni zaposlenici PU koprivničko-križevačke.

Svrha međunarodne policijske asocijacije je stvaranje prijateljskih veza i promicanje međunarodne suradnje pod motom „Servo per amikeco” (Služiti kroz prijateljstvo).

Povratak Martine i Zorana Zlatara u Koprivnicu predviđen je za 23. kolovoza u 18 sati.

Na dan dočeka u 20 sati održat će se u dvorani Domoljub kulturno zabavno događanje humanitarnog karaktera u organizaciji udruga žena s područja županije. Građani se mogu priključiti humanitarnoj akciji kupnjom ulaznice od 25 kuna, a svoje priloge mogu i uplatiti na račun Zagrebačke banke IBAN: HR5823600001501502581.