NAJAVA MANIFESTACIJE

Med će biti glavna tema ovogodišnjih Podravskih motiva

Podravski motivi kao najveći sajam naivnog slikarstva, starih obrta, kulinarstva i folklora, održat će se od 30. lipnja do 2. srpnja.

14:44h
0
Podravski motivi
Foto: Ivan Brkić

Na ovogodišnjim 23. po redu Podravskim motivima bit će predstavljena višestoljetna tradicija proizvodnje meda u Podravini. Starinske košnice, vrcalke, zaštitne kape i hranilice bit će izloženi sa suvremenom opremom, apisarijima i raznim vrstama meda.

Pčelarska udruga Lipa kao partner u ovom projektu pobrinut će se za degustaciju meda i stručna predavanja. Posjetitelji će tako imati prilike dobiti saznanja o prednostima korištenja domaćeg meda.

Pčelarstvo je tema kojom će se baviti i slikari, poput Milana Generalića čija slika je korištena za plakat manifestacije. Slikari će na staklima i platnima ovjekovječiti zanimljivosti o proizvodnji meda te će u posebnim radionicama tajne naivnog slikarstva nastojati prenijeti na djecu.

Glavni motiv dječjih slikarija bit će pčela, a kao model poslužit će velika maskota pčelice Maje. Uz to, djeca će moći uživati i u lutkarskim predstavama pod nazivom Škola za pčelice koje će sva tri dana Podravskih motiva izvoditi lutkarska družina „Kopriva pec, pec“ Društva naša djeca Koprivnica.

Uz sve to, na nedjeljnoj izložbi kolača, svaka će udruga žena predstaviti svoj način spravljanja medenjaka te će najbolji recepti biti nagrađeni i objavljeni.

I ovogodišnja manifestacija okupit će u gradskom parku brojne obrtnike. Turistička zajednica grada Koprivnice priprema i raznovrstan zabavni program s nastupima kulturno-umjetničkih društava, glazbenih sastava i orkestara među kojima su Ausswinkl muzikanti, Štublin bend, Dixiland band Čakovec, FA Koprivnica, limena glazba KUD-a Ludbreški Karlovac, puhački orkestar iz Domžala i KUD Podravka.

Podravski motivi kao najveći sajam naivnog slikarstva, starih obrta, kulinarstva i folklora, održat će se od 30. lipnja do 2. srpnja.

Loading...