25.1 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Međunarodni dan i Europska noć muzeja
M

Ne propustite

Iza nas je prvi muzejski vikend kojega su organizirali djelatnici Muzeja grada Koprivnice.

Prvo je u Galeriji naivne umjetnosti održana Noć muzeja kojom je ravnatelj Marijan Špoljar više nego zadovoljan:

– Vrlo sam zadovoljan s ovim što se dogodilo u Hlebinama jer je bila izuzetna atmosfera. Četiri programa, više od 150 ljudi, dakle neviđena gužva za Hlebine.

Nakon subotnje Noći muzeja program se jučer preselio u Stari magistrat na manifestaciju Dan muzeja. U dvorištu koprivničkog Muzej svoje je zbirke predstavilo petnaestak  sakupljača, poput Marije Bukovčan i Ivana Zvijerca.

– To je bila lijepa komunikacija prijepodne. Poslijepodne je zastalo nešto s programima. Nije bilo onog muvinga kojega smo očekivali. Ali smo već i na početku rekli da je to zapravo prvo takvo održavanje otvorenog tipa, otvorenog muzeja za Dan muzeja i da nam je to iskustvo za iduće godine.  Mi ćemo u svakom slučaju nastaviti s nečim što zovemo muzejski vikend, a osobito ovo što zovemo muzejski piknik uz upotrebu svih naših objekata oko muzeja i u muzeju.

Dodamo li tome i radionicu iz programa Malci muzealci, na kojoj se u subotu na izradi letećih zmajeva okupilo desetak mladih, može se reći da je koprivnički muzej, lošim vremenskim prilikama usprkos, prošlog vikenda ipak bio poželjna destinacija.

Izvor: www.radio-drava.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Super druženje

FOTO I VIDEO / Veselo u Legradu za Dan općine, predstavile se udruge i projekt europske Amazone

Nastavlja se slavlje u povodu Dana općine Legrad. Danas su se u Parku Presvetog Trojstva predstavili članovi i članice...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×