RADI SE PUNOM PAROM

FOTO Mijenja se pod u sportskoj dvorani koprivničke Gimnazije, nekadašnje poplave ostavile su posljedice

Prije dvije godine, napravljen je novi sustav odvodnje da bi se riješio problem viška vode u kanalizacijskim cijevima u slučajevima povećane količine padalina.

12:56h
0
U tijeku su radovi u sportskoj dvorani koprivničke Gimnazije // Foto: Matija Gudlin

U tijeku su radovi na uređenju poda u sportskoj dvorani koprivničke Gimnazije. S rekonstrukcijom se krenulo prije desetak dana.

Potrebe su bile velike s obzirom na to da je drvena potkonstrukcija počela propadati. Posljedica je to nekadašnjih poplava.

– Unazad tih 10 godina, koliko je Tehnika vlasnik objekta, suočavali smo se s poplavama koje su učinile svoje. U nekoliko navrata smo već sanirali pod no, dolazi do truljenja dasaka i nismo imali izbora već moramo promijeniti cijelu konstrukciju. Planirani završetak radova je sredina idućeg mjeseca – kazao je Davor Šifkorn, direktor Tehnike u Koprivnici.

Zbog truljenja drvene potkonstrukcije potrebna je nova // Foto: Matija Gudlin

Podsjetimo, prije dvije godine, napravljen je novi sustav odvodnje da bi se riješio problem viška vode u kanalizacijskim cijevima u slučajevima povećane količine padalina.

Poznato je, naime, da su gimnazijska dvorana i prostorije Rukometnog kluba Podravka ‘plivali’ u par navrata jer nekadašnji sustav odvodnje nije mogao izdržati tolike količine vode te se ona iz cijevi, izlijevala u gimnazijsku zgradu.

– Pokazalo se da taj novi sustav odvodnje savršeno funkcionira. Noćas je padala jaka kiša te ni kap vode nije došao do dvorane. Nakon što popravimo pod, bit će to sve od radova što je bilo potrebno napraviti da bi se sanirala dvorana i tako ćemo onda tu priču zaokružiti – zaključio je Šifkorn.

čitam...