Milica Fuček pozvala na sastanak predsjednike političkih stranaka

07:14h
0
Milica Fuček nova je predsjednica Županijske skupštine // foto: Ivan Brkić

Nova predsjednica skupštine Koprivničko-križevačke županije Milica Fuček iz redova SDP-a pozvala je na sastanak predsjednike svih stranaka koje sudjeluju u radu županijske skupštine. Kako nam je izjavila, želja joj je iznijeti njen plan i viđenje rada skupštine.

– Isto tako želim da postignemo jedan konsenzus u daljnjem radu tako da ubuduće nema preglasavanja nego da sve odluke donosimo prema nekakvom zajedničkom dogovoru, da nema rada kao što je bilo do sada – kako većina odluči, nego da se ipak uvažavaju sva mišljenja svih stranaka koje rade u skupštini.

Predsjednica Fuček planira iskazati i namjeru korekcije sastava skupštinskih odbora i upravnih vijeća županijskih javnih ustanova prema izbornim rezultatima, što dosad nije bio slučaj.

– Želim da sve stranke sudjeluju jednako kvoti kojom su dobili povjerenje glasova na zadnjim lokalnim izborima. I naravno s obzirom na većinu u skupštini da ćemo sada predložiti predsjednike ili potpredsjednike nekih odbora i upravnih vijeća da budu iz redova većinske koalicije.

Fuček vjeruje da će se pozvani predsjednici stranaka odazvati sastanku kojega je sazvala za ponedjeljak u 13.30 u sjedištu županije.

Izvor: Radio Drava