15.7 C
Koprivnica
Nedjelja, 3. ožujka 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
DOBRA VIJEST

Ministarstvo poljoprivrede pomoći će stočarima i ratarima, predviđeno je 100 eura po kravi i 130 eura po hektaru zasijanom žitaricama
M

U cilj očuvanja poljoprivredne proizvodnje Ministarstvo će i do kraja ove godine ponovno raspisati natječaj za potpore mladim poljoprivrednicima. Kako bi se mlade potaknulo da se odluče za poljoprivredu iznosi tih potpora će biti povećani s 50.000 na 75.000 eura

Ne propustite

Predstavnici poljoprivrednih proizvođačkih organizacija održali su sastanak s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković čija je tema bila problematika s kojom se stalno susreću poljoprivrednici, kao i nacrt programa razvoja sektora mljekarstva u Hrvatskoj do 2030. godine.

Stalni poremećaji s cijenama žitarica i repromaterijala, kao i rast cijene plavog dizela i vremenske nepogode svakodnevno zadaju probleme i ratarima i stočarima pa je zatražena i intervencija Ministarstva kako bi im se olakšalo poslovanje. Ministrica Vučković obećala je da će im Vlada izaći u susret i to isplatama pomoći stočarima i ratarima.

Tako će stočari dobiti pomoć od oko 100 eura po kravi, a ratari od 130 eura po hektaru zasijanom žitaricama. Zahtjevi za pomoć će se predavati do 31. kolovoza, a isplata bi trebala biti krajem listopada i početkom studenog.

Foto: Ivan Balija
Marija Vučković // Foto: Ivan Balija

Poljoprivrednici su skrenuli pozornost i na činjenica da je proizvodnja mlijeka, kao i broja farmera, bilo malih bilo velikih, i dalje u padu i da se program razvoja sektora mljekarstva mora prilagoditi situaciji na terenu.

U cilju očuvanja poljoprivredne proizvodnje Ministarstvo će i do kraja ove godine ponovno raspisati natječaj za potpore mladim poljoprivrednicima. Kako bi se mlade potaknulo da se odluče za poljoprivredu iznosi tih potpora će biti povećani s 50.000 na 75.000 eura.

Marko Ivančan, mlijeko, krave
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Prekršaj u cestovnom prometu

Unatoč svim izrečenim zabranama, gospodin (53) ponovno sjeo za volan, plavci ga zaustavili u Križevcima, a sada je u zatvoru

Jedan 53-godišnjak oglušio se na sve zabrane koje su mu izrečene i ponovno je sjeo za volan. Sve mu se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×