OSAM DANA NASTAVE NA DALJINU

Ministarstvo radi na scenariju državne mature, nema riječi o pomicanju ili otkazivanju

Iz resora ministrice Blaženke Divjak kažu kako im je poručeno da dio nastavnika obrađuje i daje više gradiva i zadaća, dok ostali isto rade u manjoj mjeri.

10:39h
0
Obnova kantine
Ilustracija // Foto: Ivan Brkić

Ministarstvo znanosti i obrazovanja radi na tri-četiri scenarija vezana uz pisanje državne mature, donosi Jutarnji.hr. Trenutni plan kaže kako je 16. svibnja na rasporedu esej iz hrvatskog jezika, ali nije sigurno hoće li tako zaista i biti. Jutarnji napominje kako su države poput Velike Britanije i Nizozemske otkazale maturu, dok vodeći ljudi u Hrvatskoj o tome, kao ni o mogućem pomicanju datuma, nisu govorili.

Vezano uz nastavu na daljinu, isti je izvor doznao kako će biti objavljene novosti vezane uz veću isporuku sadržaja za maturante te informacije o organizaciji nastavnih dana.

Iz resora ministrice Blaženke Divjak kažu kako im je poručeno da dio nastavnika obrađuje i daje više gradiva i zadaća, dok ostali isto rade u manjoj mjeri. Cilj im je, stoga, ujednačiti opterećenje učenika u svim školama.

Početkom travnja škole će dobiti upute o vrednovanju i ocjenjivanju učenika tijekom nastave na daljinu, ali više od toga nije poznato. Ministarstvo tek podsjeća kako su od početka televizijske i online nastave učitelji i nastavnici imali mogućnost na neki način bilježiti rad učenika, piše Jutarnji.