RUŠE POLJOAPOTEKU

Mještanima Koprivničkog Ivanca besplatno nude ciglu i crijep

Za kupnju prizemlja već je iskazao interes jedan trgovački lanac, dok će se na prvom katu izgraditi četiri stana, a na drugom katu zgrade dva penthousa za slobodnu prodaju. 

08:35h
0
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Mještani Koprivničkog Ivanca koji imaju potrebu za građevinskim materijalom moći će ga besplatno nabaviti zahvaljujući Općini. U samom centru naselja, u ulici Matije Gupca, počinju radovi na uklanjanju stare i dotrajale zgrade bivše poljoapoteke i spremišta. Budući da su crijep i cigla na ovom objektu još uvijek u dobrom stanju, općinska vlast odlučila je mještanima ponuditi ih na daljnje korištenje.

– Bilo bi šteta baciti ovaj materijal, siguran sam da ima ljudi kojima će dobro doći i koji će ga htjeti iskoristiti. Riječ je o cigli jedinki i većoj količini još uvijek iskoristivog crijepa. Poziv je objavljen jučer, zainteresirani se mogu javiti u idućih tjedan do deset dana. Predstoji nam presljenje strujnih brojila od HEP-a na starom objektu nakon čega rušenje može početi – pojasnio je načelnik Mario Švegović. Sistem podjele bit će svakom jednako, veli on.

– Kad srušimo zgradu znat ćemo koliko čega imamo, a kroz deset dana vidjet ćemo i koliko ima zainteresiranih. Da ne bude problema i neugodnosti, sav ćemo materijal podijeliti jednako svima koji pokažu interes – objasnio je Švegović.

Predmetna radove izvoditi će Zorko-Trans, obrt za prijevoz, trgovinu i usluge.

Na mjestu sadašnje poljoapoteke planirana je izgradnja poslovno-stambene zgrade. Za kupnju prizemlja već je iskazao interes jedan trgovački lanac, dok će se na prvom katu izgraditi četiri stana, a na drugom katu zgrade dva penthousa za slobodnu prodaju.